Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει με δωδεκαμελή ομάδα μαθητών/τριών, δέκα βασικοί και δύο αναπληρωτές-παρατηρητές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUropa.S. T.E.EN.S. που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος ERASMUS+ Youth της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Την ομάδα των EUropa.ST.E.EN.S. του ΠΣΠΘ αποτελούν μέλη της ομάδας Εφήβων Εθελοντών (Volunteens): Μπαμπανάτση Στέφανο, Σαϊτιώτη Μαρία και Χαλκιά Άνθεια από τη Γ΄ Λυκείου, Αμπρικίδου Ευαγγελία, Διαμαντοπούλου Ανδριάνα, Μαλλή Νικόλαο, Μηκερόζη Μαρία και Μπούρα Αντώνη από την Β΄ Λυκείου, Κοντού Αλεξάνδρα και Μαστρογιάννη Ηλία από την Α΄ Λυκείου, καθώς και Γατούλα Μαρία και Λεώνη Γλυκερία ως αναπληρωτές-παρατηρητές. Την παιδαγωγική ομάδα των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών αποτελούν οι κ.κ. Ρώσσιου Ελένη, Μαυρίδου Αλεξάνδρα και Ηλιοπούλου Κωνσταντίνα.

Ήδη ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική συνάντηση  την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης μεταξύ των ωρών 09:30-13:00. Παρόλο που η συνάντηση έγινε σε μέρα αργίας η συμμετοχή ήταν καθολική και ενθουσιώδης. Οι μαθητές/τριες έλαβαν πληροφορίες για την διαδικασία της Προσομοίωσης, επέλυσαν απορίες, εισηγήθηκαν προτάσεις, ανέπτυξαν σχετική επιχειρηματολογία και διεκδίκησαν την προεδρία των κομμάτων που θα εκπροσωπηθούν στη Προσομοίωση. Από τις οκτώ σύντομες εισηγήσεις τις έξι ανέπτυξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΠΣΠΘ Σαϊτιώτη Μαρία, Χαλκιά Άνθεια, Αμπρικίδου Ευαγγελία, Μπούρας Αντώνης, Κοντού Αλεξάνδρα και Μαστρογιάννης Ηλίας και από τις πέντε προεδρίες τις τέσσερις ανέλαβαν μετά από ψηφοφορία και πάλι μαθητές και μαθήτριες του ΠΣΠΘ και συγκεκριμένα οι Σαϊτιώτη Μαρία, Χαλκιά Άνθεια, Μπούρας Αντώνης και Κοντού Αλεξάνδρα. Η προπαρασκευαστική διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας, εκφράζουν την χαρά και την ικανοποίησή τους για την άψογη παρουσία και εκπροσώπηση του σχολείου μας, ενώ οι συμμετέχοντες/ουρές μαθητές/τριες είναι ενθουσιασμένοι/ες με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος EuropeaSTeens.

Μετά την πρόβα ακολουθεί η επίσημη Προσομοίωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 & ώρες 10:00–16:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Καλή επιτυχία στους έφηβους Ευρωβουλευτές!