Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Τέσσερις μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS “Be scout – be proud” που υλοποιείται με τη συνεργασία πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Φινλανδία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ελλάδα) ταξίδεψαν τον Ιανουάριο του 2020 (18/01 – 25/01) στη Φινλανδία.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού οι μαθητές/τριες γνώρισαν τη Φινλανδική πρωτεύουσα και τα αξιοθέατά της (Εθνικό Μουσείο Φινλανδίας, φρούριο Σουομενλίνα, ναός του Βράχου, Λουθιρανικός Καθεδρικός ναός κ.ά.) και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε χώρο διαμονής (hostel) στο Μικκέλι της Φινλανδίας. Εκεί επιδόθηκαν σε πλήθος δραστηριότητες κοντά στην φύση (skating, ice fishing), δραστηριότητες χιονιού. παιχνίδια εσωτερικού χώρου, snowcaves, στήσιμο σκηνών, άναμμα φωτιάς, μαγειρική σε εξωτερικό χώρο κ.ά.

Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τα εταιρικά σχολεία που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ERASMUS και ειδικότερα με τα σχολεία Ρουμανίας και Πορτογαλίας συνδιαμόρφωσαν συμβόλαιο συνεργασίας στο πλαίσιο αδελφοποίησης.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Ρώσσιου και συνοδός η Καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Παπαπαναγιώτου Γιάνα.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι των μαθητών/τριών ολοκληρώθηκε με επιτυχία και προσέφερε στους συμμετέχοντες σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη και πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.