Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για τέταρτη φορά, τον «Διαγωνισμό στη Στατιστική». Οι νικητές της εθνικής διοργάνωσης έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Ο διαγωνισμός, σε εθνικό επίπεδο, διενεργήθηκε σε δύο στάδια. Στο 1ο στάδιο του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενες ομάδες έπρεπε να απαντήσουν σε κλειστές ερωτήσεις, με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας, σχετικά με στατιστικά δεδομένα, ενώ στο 2ο στάδιο κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν ανάλυση στα δεδομένα μιας στατιστικής έρευνας και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα σε μορφή power point.

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι δικοί μας ταλαντούχοι μαθητές του Γυμνασίου ΠΣΠΘ και μέλη του Ομίλου Στατιστικής με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Γουναρόπουλο Ν. κατέκτησαν δύο (2) από τα πέντε (5) πρώτα Πανελλήνια βραβεία με τις ομάδες BAYES (1ο ΒΡΑΒΕΙΟ Πετρίδης – Παγώνης, τμήμα γ2 Γυμνασίου ΠΣΠΘ) και GAUSS (2ο ΒΡΑΒΕΙΟ Γαλαμάτης – Γεωργίου, τμήμα γ1 Γυμνασίου ΠΣΠΘ).

Την εργασία που κέρδισε το πρώτο βραβείο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευμένους μαθητές μας, καθώς και σε όλους και όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για την προσπάθειά τους!