Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 επιστρέφουν στη δια ζώσης διδασκαλία οι μαθητές/τριες του Λυκείου. Για την ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδό σας στον χώρο του σχολείου και για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη δήλωση αρνητικού τεστ, όχι μόνο την πρώτη ημέρα αλλά και όλη την εβδομάδα. Την υπεύθυνη δήλωση οφείλετε να την επιδεικνύετε στους εκπαιδευτικούς όποτε ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή, οι γονείς ή/και κηδεμόνες μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση.

Τα ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας λόγω κορωνοϊού έχουν ως ακολούθως:

1. Διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε/καθεμία μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της σχολικής μας κοινότητας.

2. Τα τεστ είναι υποχρεωτικά και απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ σας οι μαθητές/τριες Λυκείου θα προμηθεύεστε δύο δωρεάν τεστ ανά εβδομάδα από το φαρμακείο μαζί με ενημερωτικό υλικό. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς σας. Τα self-tests στο σπίτι σας το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Θα δηλώνετε στη συνέχεια το αποτέλεσμα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχεστε με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

2.α. Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους/τις μαθητές/τριες, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, την οποία θα φέρετε μαζί σας όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύετε στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς ή/και κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

2.β. Αν το self-test είναι θετικό:

Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Βίντεο με οδηγίες προς τους μαθητές για το το self test,που υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν για να επιστρέφουν τη Δευτέρα στο σχολείο ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας και μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

Όλα τα υπόλοιπα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών κτλ) συνεχίζουν να ισχύουν και η τήρησή τους είναι αναγκαία και υποχρεωτική από όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.