Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ04 της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν  από κοινού με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ04 και το Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης και διάχυσης της δράσης “Παίζουμε με τις Φυσικές Επιστήμες και βιντεοσκοπούμε!” την 1η Απριλίου 2023 το 3ο συνέδριο με τίτλο: «Διερευνώντας τον φυσικό κόσμο, κάνουμε πειράματα»

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  παρουσιάστηκαν  εργασίες τις οποίες ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση και αφορούσαν βιντεοσκοπημένες πειραματικές δραστηριότητες διερευνητικού τύπου σε θέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωγραφίας.

Το Γυμνάσιο του ΠΣΠΘ συμμετείχε με τρία βιντεοσκοπημένα πειράματα:

  1. Παίζοντας με τις μπάλες κάνουμε φυσική

Όπου οι μαθητές Θεόδωρος Μπόσκος , Γιώργος Μαστορογιάννης  και Άρης Μουζενίδης και υπεύθυνη την κ. Αλεξάνδρα Νικολαΐδου ΠΕ04.01 παρουσίασαν Πειράματα Γαλιλαίου με μπάλες.

https://drive.google.com/file/d/1mbf-hGaCz1rTSZqk-DWHcaocz8CwlKq7/view?usp=share_link

 

 

  1. Τα αντανακλαστικά και ο χρόνος αντίδρασης

Πειράματα διερεύνησης των αντανακλαστικών του ανθρώπου από τους μαθητές Β Γυμνασίου Μιχάλη Κατραμάδο, Γιάννη Τσιάρα  και  Νίκο Χατζηβακαλέλη και υπεύθυνη την κ. Αλεξάνδρα Νικολαΐδου ΠΕ04.01

https://drive.google.com/file/d/1G7BYeXMBPyAK_IqIsk1ddde_yonqZFUi/view?usp=share_link

 

 

  1. Πυροσβεστήρες  διοξειδίου του άνθρακα

Από τις μαθήτριες Βασιλική Γιακουμίδου και Αγγελική Μαυρογενίδου της γ Γυμνασίου και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Τουμανίδη ΠΕ.04.01

https://www.youtube.com/watch?v=KpE0b8yb3MQ