Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας διακρίθηκε στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση για το έργο του «Άλλος αέρας στις σχολικές αίθουσες με ανοιχτές τεχνολογίες» στην κατηγορία των Γυμνασίων. Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο κείμενο των σχετικών βεβαιώσεων της βράβευσης: “Το έργο «Άλλος αέρας στις σχολικές αίθουσες με ανοιχτές τεχνολογίες» ξεχώρισε για την πρωτότυπη ιδέα του, την υλοποίησή του, καθώς και για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής και χρήσης του, ώστε αυτό να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί και από άλλες εκπαιδευτικές μονάδες. Η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Ιδιαιτέρως να αναγνωρίσει τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την συμβολή τους στο να δημιουργηθεί μια ευρύτερη ανοιχτή κοινότητα με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση”.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του Ομίλου Υπολογιστικής Σκέψης και Εφαρμοσμένης Ρομποτικής τον οποίο συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Φίλιππος Κουτσάκας και Μανώλης Κοσμίδης.

Η συνοπτική παρουσίαση του έργου είναι διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/presentation/d/1RcNq_Iksi3EhLFdqlcJDa8pr_y587DQg0vwsk1wmiC4/edit#slide=id.gf8f16ac2e4_0_905

Αναλυτικές οδηγίες υλοποίησης του έργου εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1V4eb3ITaiJDYj6w2BNvdlZv7LQ4SJkqnwAKgXroVQzs/edit

Η ιστοσελίδα παρουσίασης του έργου είναι διαθέσιμη εδώ:

https://openedtech.ellak.gr/robotics2021/allos-aeras-stis-scholikes-ethouses-me-anichtes-technologies/

Τα διακριθέντα σχολεία είναι διαθέσιμα εδώ:

https://openedtech.ellak.gr/2021/11/10/apotelesmata-axiologisis-ergon-tou-3ou-panelliniou-diagonismou-anichton-technologion/

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευσης δεν έχει σαν στόχο τον ανταγωνισμό των σχολείων και των μαθητών. Αντίθετα, πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό που έχει σαν στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ανοιχτού/ελεύθερου διαμοιρασμού και επανάχρησης της γνώσης. Για τον σκοπό αυτό τα έργα των ομάδων που συμμετέχουν συμπεριλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας και δημιουργούνται με βάση πρότυπα ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα στο μέλλον.