Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Σύλλογος Διδασκόντων 2023-24

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελείται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε μια σχολική μονάδα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και συνιστά το κυρίαρχο όργανο διοίκησης σε αυτή. Έχει αποφασιστικές, γνωμοδοτικές, παιδαγωγικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες, λειτουργεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των κείμενων διατάξεων, προσδίδοντας δημοκρατικό χαρακτήρα στην άσκηση διοίκησης ως συνδιαμορφωτής της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ρώσσιου Ελένη, ΠΕ86, Πληροφορικός, (Διευθύντρια)

Eleni Rossiou

H Ελένη Ρώσσιου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών ΑΠΘ, M.Sc. στην Επιστήμη των Η/Υ, Πανεπιστημίου Sheffield της Μ. Βρετανίας, Μ.Εd. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και Μ.Α. στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΑΠ) Είναι διδάκτωρ της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η περιοχή έρευνάς της περιλαμβάνει την ηλεκτρονική μάθηση και ειδικότερα την αξιοποίηση σύγχρονων εικονικών τάξεων στην εκπαίδευση, τη μάθηση μέσω παιχνιδιού, την αξιοποίηση των STEM στην εκπαιδευτική πράξη και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση (Β/θμια, Γ/θμια, Ενηλίκων) και έχει συγγράψει πανεπιστημιακές παραδόσεις (Μαθηματικά – Πολυμέσα –Mathematica – Αλγόριθμοι). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και είναι Πρεσβευτής Scientix στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της δράσης Teacher4Europe και της δράσης eTwinning.

Email: rossiou@sch.gr

Ιστότοπος: http://www.rossiou.gr/

 

Ιωαννίδου Έλλη, ΠΕ 02, Φιλόλογος

Η Ελισάβετ Ιωαννίδου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Α.Π.Θ. Η διδακτορική διατριβή της εντάσσεται στον κλάδο της Ανθρωπολογικής Αρχαιολογίας. Τα ειδικότερα ενδιαφέροντά της στρέφονται στη Γλωσσολογική Ανθρωπολογία (Linguistic Anthropology).

Έχει σπουδάσει, επίσης, Ψηφιακή Αφήγηση στο Παν. Αιγαίου. Περισσότερα από είκοσι άρθρα της είναι δημοσιευμένα σε επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων.

Στο Γυμνάσιο Σμίνθης – Ξάνθης διορίστηκε το 1998 ως φιλόλογος,  στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου εργάστηκε 6 χρόνια και από το 2008 στα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε προγράμματα που αφορούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Καραλίδου Φωτεινή, ΠΕ02 Φιλόλογος
Κούντη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Μυλωνά Αλεξάνδρα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Παλιαχάνη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Ποθυτού Ευγενία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Τακετζίδου Δέσποινα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Γρηγοριάδου Αναστασία, ΠΕ03 Μαθηματικός
Γουναρόπουλος Νικόλαος, ΠΕ03 Μαθηματικός

Gounaropoulos Nikos

O Νίκος  Γουναρόπουλος  του Φωτίου και της Βασιλικής γεννήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων και πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μ. Βρετανίας, στο αντικείμενο της Μαθηματικής Στατιστικής. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Γ.Ε.Σ. στην Αθήνα μετεκπαιδεύτηκε ως αναλυτής-προγραμματιστής Η/Υ  και πήρε σχετικό πτυχίο. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολήθηκε με την παραγωγή λογισμικού για την διαχείριση σχολικών μονάδων. Επίσης στα ενδιαφέροντά του είναι η επεξεργασία κάθε είδους στατιστικών δεδομένων και η σύνταξη σχετικών μελετών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία Μαθηματικών, Στατιστικής και Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής καθηγητών Πληροφορικής και Μαθηματικών. Παντρεμένος με δίδυμα, μαθητές στο ΠΠΣΠΘ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, περπάτημα και jogging. Βρίσκεται στο ΠΠΣΠΘ από το 1989.

Email: gounaro at eled dot auth dot gr

Πετροτσάτου Λουκία, ΠΕ03 Μαθηματικός

Μαθηματικός του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, με  μεταπτυχιακές σπουδές  στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα του τμήματος Μαθηματικών Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. & Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία με θέμα «Survivor analysis-Ανάλυση Επιβίωσης και οι εφαρμογές της με το SPSS».

Από το 2008 εργάζομαι ως μόνιμος Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη με οργανική θέση στο Γενικό Λύκειο Πεύκων. Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, πολιτιστικών προγραμμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας. Το Σχολικό έτος 2020-21 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Π.Θ) με μονοετή θητεία και διδάσκω Άλγεβρα, Γεωμετρία & Μαθηματικά Προσανατολισμού  στην Α΄ & Β1΄ Λυκείου καθώς έχω αναλάβει τον Όμιλο Μαθηματικά και 7η Τέχνη.

Email επικοινωνίας: lpetrots@sch.gr

Φασούλα Βασιλική, ΠΕ03 Μαθητικός
Νικολαΐδου Αλεξάνδρα
Τουμανίδης Γιώργος
Φωτιάδου Σαπφώ, ΠΕ04.01 Φυσικός

Η Σαπφώ Φωτιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα τη Μελέτη Νανοσύνθετων Υλικών.  Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Διαθέτει επιπλέον Μεταπτυχιακό δίπλωμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο Επιστήμες της Αγωγής και κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών».  Από το 2009 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2013 υπηρετεί στο ΠΣΠΘ, έχοντας συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, στη δημιουργία Ομίλου Φυσικής, σε εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου και πρακτική άσκηση φοιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Email επικοινωνίας: sfotiad@sch.gr

Φωτιάδης Γιώργος ΠΕ04.04 Βιολόγος
Σιδηροπούλου Ουρανία, ΠΕ05, Φιλόλογος Γαλλικής Γλώσσας

Δρ.Σιδηροπούλου Ουρανία, Ειδικότητα  Γαλλικής ΠΕ05

Διδακτορικό Φιλοσοφίας, Μεταπτυχιακό Γαλλικής Λογοτεχνίας, Πτυχίο Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Εκπαιδευτής Ενηλίκων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Μετεκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό, Εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια, Αρθρογραφία σε επιστημονικά περιοδικά.

2011-σήμερα: με θητεία Π.Σ.Π.Θ., 2006-2011,Οργανική θέση: Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1998 μέχρι σήμερα ,μόνιμη εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1990-1998,Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης, 1985-1992,Φροντιστήρια Ξένων γλωσσών Ε.Γ. Στρατηγάκης

Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Comenius, Erasmus, Teachers for Europe,Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Θεάτρου στο Saint Malo της Γαλλίας,Οργάνωση και επιμέλεια ομίλων.

raniasidiropoulou@gmail.com

Αδαμίδου Κατερίνα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Μαλιαρά Κυριακούλα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα, ΠΕ07, Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας
Σακελλαριάδη Ισμήνη, ΠΕ08 Εικαστικός
Τσερόγκα Σοφία, ΠΕ34 Φιλόλογος Ιταλικής Γλώσσας

Tserogka Sofia

Ονομάζομαι Σοφία Τσερόγκα και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το 14 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Eργάστηκα ως γραμματέας στην εταιρεία Bondioli & Pavesi Hellas καθώς και ως καθηγήτρια Ιταλικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Κατά τα έτη 2004-2008 υπηρέτησα σε δημόσια Λύκεια της Κύπρου
παρακολουθώντας συγχρόνως και μαθήματα προϋπηρεσιακής κατάρτισης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τα οποία και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2008 διορίσθηκα στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη χαρά να είμαι η πρώτη που δίδαξε την ιταλική γλώσσα σε πολλά γυμνάσια της πόλης. Επίσης, μιλώ την αγγλική γλώσσα, έχω λάβει μέρος σε διάφορα προγράμματα Erasmus όπως: ‘’ Teachers Without Boarders‘’ Ancara, Turkey 2015, ‘’ Healthy Minds in Healthy Europe ‘’ Adria, Italy 2017 καθώς και ως συνεργάτης-συνοδός σε ένα πρόγραμμα με το μάθημα της Φυσικής στο ESA ( European Space Agency ) στη Ρώμη. Επίσης έχω ασχοληθεί και με μεταφραστικό έργο.

Πατιώ Μαρία, ΠΕ79, Μουσικός

Η Μαρία Πατιώ είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωλογίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ως καθηγήτρια θεωρητικών. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς μουσικής (Π.Ε.Κ). Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Plamen Kartaloff στην όπερα «La serva padrona» του G.B.Pergolesi, που ανέβηκε το 1992 στο θέατρο «Αυλαία». Είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ. από το 2011 μέχρι σήμερα. Από το 2013 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. πλαισιώνοντας μουσικά τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στο πλαίσιο των εκθέσεων με τίτλους «Wagner, Verdi: 200 χρόνια» και «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική». Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για ορχήστρα και έργα ηλεκτρονικής μουσικής. Εργασίες της παρουσιάστηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Email: patiomar@sch.gr
Websites: http://www.nano-micro.gr/omilos/?page_id=6, http://www.art-mp.gr/

Τυχάλας Ευάγγελος, ΠΕ80 Οικονομολόγος

Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2003) και κάτοχος μεταπτυχιακού (2006) στην Οικονομική Επιστήμη (MscinEconomics)του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάζεται ως καθηγητής Οικονομικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο του 2007. Τα εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δημιουργία ψηφιακών πόρων και λογισμικού για την υποστήριξη των Οικονομικών μαθημάτων και στη διδακτική της Οικονομικής Επιστήμης. Είναι δημιουργός του εκπαιδευτικού ιστοτόπου με τίτλο «Η Οικονομική Θεωρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στον οποίο έχει δημοσιεύσει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης. Έχει ολοκληρώσει ετήσια σεμινάρια εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αντικείμενο  την συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη διοίκηση σχολικών μονάδων και την ειδική αγωγή στην εκπαίδευση. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Email επικοινωνίας: etychalas@sch.gr

Μαγγανά Μαρία, ΠΕ85 Χημικός Μηχανικός

Η Μαρία Μαγγανά είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΑΠΘ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ και «Φυσική Περιβάλλοντος» του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Διαθέτει Πιστοποιητικό  Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της ΑΣΠΑΙΤΕ, Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης του ΠΑΜΑΚ/ΚΕΔΙΒΙΜ και Πιστοποιητικό Β’ επιπέδου στην αξιοποίηση και εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφορικής στη διδακτική πράξη του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και μέτρια γνώση Γερμανικών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1998 και έχει μεγάλη εμπειρία ως μελετήτρια και ως επικεφαλής ομάδων μελετητών για το σχεδιασμό και λειτουργία έργων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και στην επιμόρφωση ενηλίκων σε περιβαλλοντικά θέματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτικός ΠΕ85 Χημικός Μηχανικός σε Γενικά Λύκεια και κατά διαστήματα σε γυμνάσια, ΕΠΑΛ, σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ως υποδιευθύντρια στο Δημόσιο ΙΕΚ Τριανδρίας. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε διεθνές περιοδικό, διεθνή συνέδρια, εισηγήσεις σε ελληνικά συνέδρια και ημερίδες.

Φαχαντίδης Παναγιώτης, ΠΕ85 Χημικός Μηχανικός

Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Διετέλεσε υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Εργάστηκε την περίοδο 1991-95 στα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ στο αντικείμενο της Ρύπανσης Λιμνών-Ποταμών και στη συνέχεια ως στέλεχος στη Βιομηχανία στους τομείς των τροφίμων και χημικοτεχνικής επεξεργασίας υφασμάτων.
Από το 2002-05 δίδαξε ως εργαστηριακός συνεργάτης στη Χημεία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση την περίοδο 2001-23.

Κουτσακάς Φίλιππος, ΠΕ86 Πληροφορικός

Ο Φίλιππος Κουτσάκας είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής (ΠΕ86). Έχει υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παραλλήλως τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα του American College of Thessaloniki του κολλεγίου Ανατόλια καθώς και σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα ερευνητικών προγραμμάτων της Unisoft – ALTEC S.A. 

Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ερευνητικό αντικείμενο την μελέτη της πειραματικής εφαρμογής των Μαζικών,  Ανοιχτών, Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs) στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Philosophy – M.Phil) του Kingston University of London στη διδακτική της Υπολογιστικής Σκέψης. 

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με το σύστημα των πολλαπλών κριτών ενώ έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με αντικείμενο το σχεδιασμό και τη συγγραφή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και σχολικών βιβλίων Πληροφορικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Ανοιχτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων και Πρακτικών και των Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs).

Τα προηγούμενα χρόνια έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων.

Επικοινωνία: fkoutsakas at_gmail_dot_com

Ιστολόγιο: https://okiriostonipologiston.blogspot.com/

Ραδιόπουλος Γιώργος, ΠΕ86 Πληροφορικός