Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Σύλλογος Διδασκόντων 2022-23

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελείται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε μια σχολική μονάδα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και συνιστά το κυρίαρχο όργανο διοίκησης σε αυτή. Έχει αποφασιστικές, γνωμοδοτικές, παιδαγωγικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες, λειτουργεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των κείμενων διατάξεων, προσδίδοντας δημοκρατικό χαρακτήρα στην άσκηση διοίκησης ως συνδιαμορφωτής της εκπαιδευτικής πολιτικής.

 

Ρώσσιου Ελένη, ΠΕ86, Πληροφορικός, (Διευθύντρια)

Eleni Rossiou

H Ελένη Ρώσσιου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών ΑΠΘ, M.Sc. στην Επιστήμη των Η/Υ, Πανεπιστημίου Sheffield της Μ. Βρετανίας, Μ.Εd. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και Μ.Α. στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΑΠ) Είναι διδάκτωρ της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η περιοχή έρευνάς της περιλαμβάνει την ηλεκτρονική μάθηση και ειδικότερα την αξιοποίηση σύγχρονων εικονικών τάξεων στην εκπαίδευση, τη μάθηση μέσω παιχνιδιού, την αξιοποίηση των STEM στην εκπαιδευτική πράξη και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση (Β/θμια, Γ/θμια, Ενηλίκων) και έχει συγγράψει πανεπιστημιακές παραδόσεις (Μαθηματικά – Πολυμέσα –Mathematica – Αλγόριθμοι). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και είναι Πρεσβευτής Scientix στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της δράσης Teacher4Europe και της δράσης eTwinning.

Email: rossiou@sch.gr

Ιστότοπος: http://www.rossiou.gr/

 

Λαλαγιάννη Κατερίνα, ΠΕ01, Θεολόγος (Υποδιευθύντρια)
Μαυρίδου Αλεξάνδρα, ΠΕ02, Φιλόλογος, (Υποδιευθύντρια)

Σπούδασα Φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2015 εκπονώ την διδακτορική μου διατριβή στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τα επιστημονικά και ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδακτική και αξιολόγηση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στη Δημιουργική Γραφή, στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και της Δημιουργικής Γραφής στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εισηγήσεις μου σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία πρακτικά. Από το 2005 εργάζομαι στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος και από το 2013 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων υλοποιώ τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής και συμμετέχω στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Χρονικά. Συνεργάζομαι με το ηλεκτρονικό περιοδικό 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, το λογοτεχνικό ένθετο ΕΑΝ και κείμενά μου (επιστημονικά, λογοτεχνικά, κριτικά) έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΧΡΟΝΙΚΑ, ΛΕΞΗΤΑΝΙL, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.ά.).

Email: almavridou@sch.gr

Ιστότοπος : http://users.sch.gr/almavridou/

Καραλίδου Φωτεινή, ΠΕ02 Φιλόλογος
Κούντη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Μυλωνά Αλεξάνδρα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Τακετζίδου Δέσποινα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Ποθυτού Ευγενία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Παλιαχάνη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Ιωαννίδου Έλλη, ΠΕ 02, Φιλόλογος

Η Ελισάβετ Ιωαννίδου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Α.Π.Θ. Η διδακτορική διατριβή της εντάσσεται στον κλάδο της Ανθρωπολογικής Αρχαιολογίας. Τα ειδικότερα ενδιαφέροντά της στρέφονται στη Γλωσσολογική Ανθρωπολογία (Linguistic Anthropology).

Έχει σπουδάσει, επίσης, Ψηφιακή Αφήγηση στο Παν. Αιγαίου. Περισσότερα από είκοσι άρθρα της είναι δημοσιευμένα σε επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων.

Στο Γυμνάσιο Σμίνθης – Ξάνθης διορίστηκε το 1998 ως φιλόλογος,  στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου εργάστηκε 6 χρόνια και από το 2008 στα Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε προγράμματα που αφορούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Γουναρόπουλος Νικόλαος, ΠΕ03 Μαθηματικός

Gounaropoulos Nikos

O Νίκος  Γουναρόπουλος  του Φωτίου και της Βασιλικής γεννήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων και πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μ. Βρετανίας, στο αντικείμενο της Μαθηματικής Στατιστικής. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Γ.Ε.Σ. στην Αθήνα μετεκπαιδεύτηκε ως αναλυτής-προγραμματιστής Η/Υ  και πήρε σχετικό πτυχίο. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολήθηκε με την παραγωγή λογισμικού για την διαχείριση σχολικών μονάδων. Επίσης στα ενδιαφέροντά του είναι η επεξεργασία κάθε είδους στατιστικών δεδομένων και η σύνταξη σχετικών μελετών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία Μαθηματικών, Στατιστικής και Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής καθηγητών Πληροφορικής και Μαθηματικών. Παντρεμένος με δίδυμα, μαθητές στο ΠΠΣΠΘ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, περπάτημα και jogging. Βρίσκεται στο ΠΠΣΠΘ από το 1989.

Email: gounaro at eled dot auth dot gr

Φασούλα Βασιλική, ΠΕ03 Μαθητικός
Πετροτσάτου Λουκία, ΠΕ03 Μαθηματικός

Μαθηματικός του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, με  μεταπτυχιακές σπουδές  στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα του τμήματος Μαθηματικών Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. & Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία με θέμα «Survivor analysis-Ανάλυση Επιβίωσης και οι εφαρμογές της με το SPSS».

Από το 2008 εργάζομαι ως μόνιμος Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη με οργανική θέση στο Γενικό Λύκειο Πεύκων. Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, πολιτιστικών προγραμμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας. Το Σχολικό έτος 2020-21 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Π.Θ) με μονοετή θητεία και διδάσκω Άλγεβρα, Γεωμετρία & Μαθηματικά Προσανατολισμού  στην Α΄ & Β1΄ Λυκείου καθώς έχω αναλάβει τον Όμιλο Μαθηματικά και 7η Τέχνη.

Email επικοινωνίας: lpetrots@sch.gr

Πουρνάρα Παναγιώτα, ΠΕ03, Μαθηματικός

Η Παναγιώτα Πουρνάρα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αριστούχος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατεύθυνση Συνεχούς Εκπαίδευσης. Είναι επίσης κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης, στη Θεωρητική Πληροφορική και Θεωρία Συστημάτων & Ελέγχου του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, καθώς και στις Επιστήμες της Αγωγής, με κατεύθυνση Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες ώρες σεμιναρίων σε αντικείμενα όπως η εκπαίδευση ενηλίκων, η επαγγελματική εκπαίδευση, η διοίκηση της εκπαίδευσης κ.ά. Είναι μόνιμη καθηγήτρια μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2009, καθώς και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης.

 

Φωτιάδου Σαπφώ, ΠΕ04.01 Φυσικός

Η Σαπφώ Φωτιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα τη Μελέτη Νανοσύνθετων Υλικών.  Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Διαθέτει επιπλέον Μεταπτυχιακό δίπλωμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο Επιστήμες της Αγωγής και κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών».  Από το 2009 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2013 υπηρετεί στο ΠΣΠΘ, έχοντας συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, στη δημιουργία Ομίλου Φυσικής, σε εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου και πρακτική άσκηση φοιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Email επικοινωνίας: sfotiad@sch.gr

Κούσκουρα Μαρία, ΠΕ04.02 Χημικός
Νικολαΐδου Αλεξάνδρα
Τουμανίδης Γιώργος
Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος
Αδαμίδου Κατερίνα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Μαλιαρά Κυριακούλα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Σιδηροπούλου Ουρανία, ΠΕ05, Φιλόλογος Γαλλικής Γλώσσας

Δρ.Σιδηροπούλου Ουρανία, Ειδικότητα  Γαλλικής ΠΕ05

Διδακτορικό Φιλοσοφίας, Μεταπτυχιακό Γαλλικής Λογοτεχνίας, Πτυχίο Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Εκπαιδευτής Ενηλίκων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Μετεκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό, Εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια, Αρθρογραφία σε επιστημονικά περιοδικά.

2011-σήμερα: με θητεία Π.Σ.Π.Θ., 2006-2011,Οργανική θέση: Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1998 μέχρι σήμερα ,μόνιμη εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1990-1998,Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης, 1985-1992,Φροντιστήρια Ξένων γλωσσών Ε.Γ. Στρατηγάκης

Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Comenius, Erasmus, Teachers for Europe,Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Θεάτρου στο Saint Malo της Γαλλίας,Οργάνωση και επιμέλεια ομίλων.

raniasidiropoulou@gmail.com

Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα, ΠΕ07, Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας
Τσερόγκα Σοφία, ΠΕ34 Φιλόλογος Ιταλικής Γλώσσας

Tserogka Sofia

Ονομάζομαι Σοφία Τσερόγκα και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το 14 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Eργάστηκα ως γραμματέας στην εταιρεία Bondioli & Pavesi Hellas καθώς και ως καθηγήτρια Ιταλικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Κατά τα έτη 2004-2008 υπηρέτησα σε δημόσια Λύκεια της Κύπρου
παρακολουθώντας συγχρόνως και μαθήματα προϋπηρεσιακής κατάρτισης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τα οποία και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2008 διορίσθηκα στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη χαρά να είμαι η πρώτη που δίδαξε την ιταλική γλώσσα σε πολλά γυμνάσια της πόλης. Επίσης, μιλώ την αγγλική γλώσσα, έχω λάβει μέρος σε διάφορα προγράμματα Erasmus όπως: ‘’ Teachers Without Boarders‘’ Ancara, Turkey 2015, ‘’ Healthy Minds in Healthy Europe ‘’ Adria, Italy 2017 καθώς και ως συνεργάτης-συνοδός σε ένα πρόγραμμα με το μάθημα της Φυσικής στο ESA ( European Space Agency ) στη Ρώμη. Επίσης έχω ασχοληθεί και με μεταφραστικό έργο.

Φαχαντίδης Παναγιώτης, ΠΕ85 Χημικός Μηχανικός

Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Διετέλεσε υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Εργάστηκε την περίοδο 1991-95 στα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ στο αντικείμενο της Ρύπανσης Λιμνών-Ποταμών και στη συνέχεια ως στέλεχος στη Βιομηχανία στους τομείς των τροφίμων και χημικοτεχνικής επεξεργασίας υφασμάτων.
Από το 2002-05 δίδαξε ως εργαστηριακός συνεργάτης στη Χημεία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση την περίοδο 2001-23.

Σακελλαριάδη Ισμήνη, ΠΕ08 Εικαστικός
Νεράντζης Νικόλαος, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκα με την κολύμβηση από μικρός με πολλές διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τελείωσα το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα την κολύμβηση το 1992. Έχω εργασθεί ως αναπληρωτής στα Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια Θεσσαλονίκης στην κολύμβηση από το 1999 ως το 2010 όπου και διορίστηκα μόνιμος στην Δευτεροβάθμια Δωδεκανήσου και πιο συγκεκριμένα στο ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Το 2016 και 2017 ήμουν αποσπασμένος στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και δίδασκα κολύμβηση στο Γ έτος.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ με κατεύθυνση την ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Έχω ξεκινήσει και το διδακτορικό μου στο ΤΕΦΑΑ και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ στην Ανθρώπινη απόδοση αλλά στην κατεύθυνση ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ.

Είμαι εν ενεργεία προπονητής κολύμβησης από το 1989, έχω προπονήσει όλα τα επίπεδα αθλητών/τριών και είμαι κάτοχος πτυχίου προπονητή κολύμβησης Α επιπέδου, το ανώτερο της ΓΓ Αθλητισμού.

Προπονώ και ασχολούμαι και με την προπόνηση ατόμων με αναπηρία, έχω συμμετάσχει ως προπονητής σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και Παραολυμπιακούς αγώνες, με αποκορύφωμα το Αργυρό μετάλλιο του αθλητή μου ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στο Πεκίνο στην Κατηγορία s1.

Είμαι παντρεμένος με την πρώην αθλήτριά μου Κούρτη Θεοδώρα αλλά αυτό για το οποίο καμαρώνω και είμαι υπερήφανος πιο πολύ, είναι για τις 3 κόρες μου, Ελένη, Δέσποινα και Δανάη που είναι η αρχή και τέλος όλων…

Νάκος Ευάγγλεος, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

 

Πατιώ Μαρία, ΠΕ79, Μουσικός

Η Μαρία Πατιώ είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωλογίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ως καθηγήτρια θεωρητικών. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς μουσικής (Π.Ε.Κ). Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Plamen Kartaloff στην όπερα «La serva padrona» του G.B.Pergolesi, που ανέβηκε το 1992 στο θέατρο «Αυλαία». Είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ. από το 2011 μέχρι σήμερα. Από το 2013 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. πλαισιώνοντας μουσικά τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στο πλαίσιο των εκθέσεων με τίτλους «Wagner, Verdi: 200 χρόνια» και «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική». Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για ορχήστρα και έργα ηλεκτρονικής μουσικής. Εργασίες της παρουσιάστηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Email: patiomar@sch.gr
Websites: http://www.nano-micro.gr/omilos/?page_id=6, http://www.art-mp.gr/

Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης, ΠΕ18.03 Οικονομολόγος

 

Φουντούκη Μαρία, ΠΕ18.03 Οικονομολόγος
Κοσμίδης Εμμανουήλ, ΠΕ86 & ΠΕ83, Πληροφορικός
 
Εργάστηκε ως Μηχανικός Λογισμικού από τον Σεπτέμβριο του 1999 στον ιδιωτικό τομέα.
Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην ΒΒάθμια Εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο του 2003.
Εργάστηκε στην ΑΒάθμια Εκπαίδευση τη διετία 2013-2015 και ως υποδιευθυντής του ΙΕΚ Επανομής το 2017-18.
Από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1997 Δίπλωμα (Integrated Master) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχ. Τεχνολογίας Υπολογιστών, Παν/μίου Πατρών,
2006 Master στα Προηγμένα συστήματα υπολογιστών & επικοινωνιών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ. ΗΥ, ΑΠΘ,
2012 Master στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία & Πολιτική), Ανοικτού Παν/μίου Κύπρου,
2020 Πτυχίο Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, ΔΙΠΑΕ
Εκπαιδευτικά Ενδιαφέροντα: Εκπαιδευτική Ρομποτική, Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Agile μεθοδολογίες για την Εκπαίδευση
Διδάσκει τα μαθήματα (2020-2021): Πληροφορική Γ Λυκείου Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής, Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης ΗΥ Γενικής παιδείας Β Λυκείου, Εφαρμογές Πληροφορικής Α Λυκείου, Πληροφορική Γ Γυμνασίου, TΠE Στ Δημοτικού και υλοποιεί τον Όμιλο υπολογιστικής σκέψης και ρομποτικής (σε συνεργασία με τον κ.Κουτσάκα)
Επικοινωνία: mkosmidis_at_sch.gr
Blog για την Πληροφορική της Γ Λυκείου: https://aepp.gr
fb page για την Πληροφορική Γυμνασίου/Δημοτικού: https://www.facebook.com/mkosmidis
Κουτσακάς Φίλιππος, ΠΕ86 Πληροφορικός

Ο Φίλιππος Κουτσάκας είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής (ΠΕ86). Έχει υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παραλλήλως τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα του American College of Thessaloniki του κολλεγίου Ανατόλια καθώς και σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα ερευνητικών προγραμμάτων της Unisoft – ALTEC S.A. 

Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ερευνητικό αντικείμενο την μελέτη της πειραματικής εφαρμογής των Μαζικών,  Ανοιχτών, Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs) στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Philosophy – M.Phil) του Kingston University of London στη διδακτική της Υπολογιστικής Σκέψης. 

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με το σύστημα των πολλαπλών κριτών ενώ έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με αντικείμενο το σχεδιασμό και τη συγγραφή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και σχολικών βιβλίων Πληροφορικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Ανοιχτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων και Πρακτικών και των Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs).

Τα προηγούμενα χρόνια έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων.

Επικοινωνία: fkoutsakas at_gmail_dot_com

Ιστολόγιο: https://okiriostonipologiston.blogspot.com/

Ραδιόπουλος Γιώργος, ΠΕ86 Πληροφορικός
Φράγκατζης Κωνσταντίνος, ΠΕ88.02 Τεχνολόγος

Ο Κωνσταντίνος Φράγκατζης είναι εκπαιδευτικός στο ΠΣΠΘ από το 2018. Το βασικό του πτυχίο είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος από το ΤΕΙ Θεσσασλονίκης ενώ το μεταπτυχιακό του είναι στο Εδιμβούργο στον τομέα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Έχει πάρει επίσης το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο ΠΣΠΘ διδάσκει το μάθημα της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο καθώς και Θρησκευτικά ελέω Θεού.

Στο σχολείο βρέθηκε επειδή του αρέσουν οι περιπέτειες.