Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Σύλλογος Διδασκόντων

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελείται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε μια σχολική μονάδα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και συνιστά το κυρίαρχο όργανο διοίκησης σε αυτή. Έχει αποφασιστικές, γνωμοδοτικές, παιδαγωγικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες, λειτουργεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των κείμενων διατάξεων, προσδίδοντας δημοκρατικό χαρακτήρα στην άσκηση διοίκησης ως συνδιαμορφωτής της εκπαιδευτικής πολιτικής.

 

 

Αδαμίδου Κατερίνα

 

Γκούβης Νέστορας

 

Ζουρνά Χριστίνα
Καλλίνης Γεώργιος

Καλλίνης Γιώργος

Ο Γιώργος Καλλίνης είναι πτυχιούχος του Τομέα ΜΝΕΣ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολή του ΑΠΘ, όπου εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του εργασία και τη διδακτορική του διατριβή. Έχει εργαστεί ως βοηθός και ως συντάκτης στο Λεξικό Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας του Εμ. Κριαρά και ως συγγραφέας και εκφωνητής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. Έχει διδάξει με υποτροφία νεοελληνική γλώσσα στο Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει παρακολουθήσει μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων τα βιβλία Ο μοντερνισμός ενός κοσμοπολίτη. Στοιχεία και τεχνικές του μοντερνισμού στο μεσοπολεμικό μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη, 2001, Εγχειρίδιο αφηγηματολογίας. Εισαγωγή στην τεχνική της αφήγησης, 2005, Σχεδίασμα βιβλιογραφίας Κοσμά Πολίτη (1930- 2006), 2008, Η επιμονή του τραγικού. Το αρχαιοελληνικό τραγικό σε νεοελληνικά λογοτεχνικά κείμενα του 20ού αιώνα, 2015 και έχει δημοσιεύσει άρθρα για θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και της συγκριτικής γραμματολογίας. Από το 1994 είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Email: 
Website: http://gekall.blogspot.gr/

Καραλίδου Φωτεινή

 

Κοσμίδης Εμμανουήλ

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πολυτεχνικής Σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακό στα Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών με κατεύθυνση τη Δικτυακή Υπολογιστική και το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής, ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στις επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Εργάστηκε από το 1999 μέχρι το 2003 στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες Ανάπτυξης Λογισμικού για ενσωματωμένα συστήματα και τηλεπικοινωνιακά κέντρα. Από τότε εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2005 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων.
Μαθήματα (2019-2020):
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Β1,2 ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, γ, β2, β1β Γυμνασίου
ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Επικοινωνία: mkosmidis _at_ sch _dot_ gr
https://aepp.gr ​ ​(Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)​
http://blogs.sch.gr/mkosmidis (Πληροφορική Δημοτικού Γυμνασίου)​
Μαυρίδου Αλεξάνδρα - Υποδιευθύντρια

Σπούδασα Φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2015 εκπονώ την διδακτορική μου διατριβή στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τα επιστημονικά και ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδακτική και αξιολόγηση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στη Δημιουργική Γραφή, στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και της Δημιουργικής Γραφής στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εισηγήσεις μου σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία πρακτικά. Από το 2005 εργάζομαι στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος και από το 2013 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων υλοποιώ τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής και συμμετέχω στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Χρονικά. Συνεργάζομαι με το ηλεκτρονικό περιοδικό 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, το λογοτεχνικό ένθετο ΕΑΝ και κείμενά μου (επιστημονικά, λογοτεχνικά, κριτικά) έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΧΡΟΝΙΚΑ, ΛΕΞΗΤΑΝΙL, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.ά.).

Email: alexandra dot mauridou at gmail dot com

Ιστότοπος : http://users.sch.gr/almavridou/

Μπαγανά Μαρία

Μπαγάνα Μαρία

H Μαρία Μπαγανά σπούδασε Χημεία στο ΑΠΘ και από το 1985 εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στη «Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες» (ΑΠΘ) και διδακτορικό στη «Βιοτεχνολογία και τις Βιομηχανίες Τροφίμων» (Πολυτεχνείο Λωρραίνης, Γαλλία). Διατέλεσε καθηγήτρια του 1ου και 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών και από το 2008 υπηρετεί στο σχολείο μας. Επίσης, έχει διδάξει σχετικά μαθήματα (Φυσικές Επιστήμες ΙΙ, Χημεία και Περιβάλλον) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ (1992, 1994) και στο 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης (Διδακτική Μεθοδολογία των Φυσικών (Επιστημών)-Πρακτικές Ασκήσεις, 1994)

E-mail: marbagana at sch dot gr

Νικολαΐδου Σοφία

Nikolaidou Sofia

Η Σοφία Νικολαΐδου σπούδασε κλασική φιλολογία (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και αξιοποίηση των ΤΠΕ για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας (διδακτορική διατριβή). Έχει διδάξει το μάθημα της Λογοτεχνίας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. (2001-2004) και Δημιουργική Γραφή στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2008-2013) και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (από το 2015 έως και σήμερα). Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες για για την Δημιουργική Γραφή και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία, μεταφράσεις αρχαίου δράματος (Ευριπίδη Ελένη, ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία του Γ. Παρασκευόπουλου και Σοφοκλή, Αντιγόνη, ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

Έχει τιμηθεί με τα Βραβεία: Αthens Prize for Literature, 2010 και Κρατικό Ειδικό Βραβείο σε Λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, 2015. Το τελευταίο μυθιστόρημά της είναι το Στο τέλος νικάω εγώ
(Μεταίχμιο, 2017). Για έναν πλήρη κατάλογο των έργων της, βλ. στη βάση της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, Σοφία Νικολαΐδου.

ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ Σ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Παπαπαναγιώτου Γιάννα

Giana Papapanagiotou

Η Γιάνα Παπαπαναγιώτου είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής με Σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σόφιας Βουλγαρίας. Στο Πτυχίο της Φυσικής Αγωγής έχει ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από την Εθνική Ανωτάτη Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας Βουλγαρίας με Θέμα της διδακτορικής διατριβής: Μελέτη για τη σωματική ανάπτυξη και την προετοιμασία των νεαρών αθλητριών ενόργανης γυμναστικής στην Ελλάδα και μιλά Βουλγάρικα και Ρώσικα. Από το 2000 εργάζεται στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και την ειδικότητα της ενόργανης Γυμναστικής (Αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής στην ομάδα Τσσκα Σόφιας, Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής στον ΣΕΓΑΣ ενώ με την ιδιότητα αυτή έλαβε μέρος σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα μεσογειακών αγώνων και σε όλα τα πρωταθλήματα Ευρώπης όπως και Βαλκανικούς Αγώνες. Επιπλέον ήταν Διεθνής κριτής σε πολλούς αγώνες.

Πολίτου Μαρία

Η Μαρία Πολίτου τελείωσε Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο ΑΠΘ και εργάσθηκε στην ιδιωτική εκπ/ση. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα σε Σχεδιασμό Προγραμμάτων Ύλης & Διδασκαλίας Curriculum & Instruction στο University of Regina, SK, Canada. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στον Καναδά δίδαξε σε Πολυγλωσσικό & Διαπολιτισμικό Σχολείο (την Ελληνική Γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα) στα παιδιά των ομογενών της Ελληνικής κοινότητας, Regina, Saskatchewan. Δίδαξε Αγγλική ορολογία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και στα ΙΕΚ στα τμήματα Λογιστικής. Διορίσθηκε στην Β/θμια Εκπαίδευση το 1994 και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Παρακολούθησε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής εξειδίκευσης του ΥΠΕΠΘ ?Επιμόρφωση Επιμορφωτών στα Νέα Δικτυακά και Υπολογιστικά Συστήματα? του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υπήρξε επί 2 έτη Επιμορφώτρια Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) των καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, Προγράμματος Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας. Απόκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Εκπαιδευτική Έρευνα στο University of Exeter, UK. Συμμετείχε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με εισηγήσεις και είναι υποψήφια διδάκτωρ της Διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας σε άλλους ομιλητές (TESOL) του University of Exeter, UK. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: Learner Needs Analysis, CLIL (content language integrated learning), Curriculum & Instruction and Action Research in EFL classroom. Υπηρετεί στο ΠΠΣΠΘ από το 2008 μέχρι σήμερα. Email: mpolitou at sch dot gr

Ρώσσιου Ελένη - Διευθύντρια

Eleni Rossiou

H Ελένη Ρώσσιου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών ΑΠΘ, M.Sc. στην Επιστήμη των Η/Υ, Πανεπιστημίου Sheffield της Μ. Βρετανίας, Μ.Εd. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και Μ.Α. στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΑΠ) Είναι διδάκτωρ της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η περιοχή έρευνάς της περιλαμβάνει την ηλεκτρονική μάθηση και ειδικότερα την αξιοποίηση σύγχρονων εικονικών τάξεων στην εκπαίδευση, τη μάθηση μέσω παιχνιδιού, την αξιοποίηση των STEM στην εκπαιδευτική πράξη και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση (Β/θμια, Γ/θμια, Ενηλίκων) και έχει συγγράψει πανεπιστημιακές παραδόσεις (Μαθηματικά – Πολυμέσα –Mathematica – Αλγόριθμοι). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και είναι Πρεσβευτής Scientix στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της δράσης Teacher4Europe και της δράσης eTwinning στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.

Email: rossiou at sch dot gr

Σαμαρά Αθηνά

 

Σιδηροπούλου Ουρανία

 

Τσερόγκα Σοφία

Tserogka Sofia

Ονομάζομαι Σοφία Τσερόγκα και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το 14 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Eργάστηκα ως γραμματέας στην εταιρεία Bondioli & Pavesi Hellas καθώς και ως καθηγήτρια Ιταλικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Κατά τα έτη 2004-2008 υπηρέτησα σε δημόσια Λύκεια της Κύπρου
παρακολουθώντας συγχρόνως και μαθήματα προϋπηρεσιακής κατάρτισης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τα οποία και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2008 διορίσθηκα στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη χαρά να είμαι η πρώτη που δίδαξε την ιταλική γλώσσα σε πολλά γυμνάσια της πόλης. Επίσης, μιλώ την αγγλική γλώσσα, έχω λάβει μέρος σε διάφορα προγράμματα Erasmus όπως: ‘’ Teachers Without Boarders‘’ Ancara, Turkey 2015, ‘’ Healthy Minds in Healthy Europe ‘’ Adria, Italy 2017 καθώς και ως συνεργάτης-συνοδός σε ένα πρόγραμμα με το μάθημα της Φυσικής στο ESA ( European Space Agency ) στη Ρώμη. Επίσης έχω ασχοληθεί και με μεταφραστικό έργο.

Φωτιάδου Σαπφώ

 

Γεωργαλής Ευάγγελος

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά (First Certificate in English). Εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής Πολιτικός Μηχανικός μέχρι το 2005. Δίδαξε σαν επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών (2000 -2004). Έχει δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και Ανακοινώσεις σε Συνέδρια. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με διαγωνισμό ΑΣΕΠ το Δεκέμβριο του 2005. Η οργανική της θέση βρίσκεται στο 3 ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και υπηρετεί με απόσπαση στο ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης.

Email: peiramatikotexnologia at gmail dot com

Γουναρόπουλος Νικόλαος

Gounaropoulos Nikos

O Νίκος  Γουναρόπουλος  του Φωτίου και της Βασιλικής γεννήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων και πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μ. Βρετανίας, στο αντικείμενο της Μαθηματικής Στατιστικής. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Γ.Ε.Σ. στην Αθήνα μετεκπαιδεύτηκε ως αναλυτής-προγραμματιστής Η/Υ  και πήρε σχετικό πτυχίο. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολήθηκε με την παραγωγή λογισμικού για την διαχείριση σχολικών μονάδων. Επίσης στα ενδιαφέροντά του είναι η επεξεργασία κάθε είδους στατιστικών δεδομένων και η σύνταξη σχετικών μελετών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία Μαθηματικών, Στατιστικής και Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής καθηγητών Πληροφορικής και Μαθηματικών. Παντρεμένος με δίδυμα, μαθητές στο ΠΠΣΠΘ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, περπάτημα και jogging. Βρίσκεται στο ΠΠΣΠΘ από το 1989.

Email: gounaro at eled dot auth dot gr

Ελευθεριάδου Πασχαλιά

 

Ηλιοπούλου Κωνσταντίνα

 

Καραβάς Κωνσταντίνος

 

Κούντη Μαρία

 

Λαλαγιάννη Κατερίνα - Υποδιευθύντρια
Μποζέλου Μαρία

 

Παγκουρέλια Ευγενία

Pagkourelia eugenia

Η Ευγενία Δ. Παγκουρέλια είναι Φιλόλογος με κλασική ειδίκευση, πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ το 2013 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της (PhD), την οποία εκπόνησε στο ίδιο Τμήμα με τιμητική άνευ τροφείων υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 2009, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εργάζεται ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2014 υπηρετεί στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. (ΠΣΠΘ) με πενταετή θητεία. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της στρέφονται κυρίως γύρω από την ιδεολογία, την πολυτροπικότητα, την επιχειρηματολογία και την ανάλυση εκπαιδευτικών πρακτικών. Σε αυτό το πλαίσιο από το 2016 είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ρητορικής του ΠΣΠΘ, ενώ από το 2009 συμμετέχει ανελλιπώς ως διδάσκουσα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Θεωρίες αξιολόγησης παιδαγωγικού υλικού και παιδαγωγικού παιχνιδιού». Έχει ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά με κριτές.

e-mail: eugeniapag at gmail dot com
Website: https://uth.academia.edu/EvgeniaPagkourelia

Παπαλεξίου Κερασένια

Η Κερασένια Παπαλεξίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του A.Π.Θ. Έλαβε υποτροφία για την επίδοσή της κατά το τρίτο έτος σπουδών από το  Ι.Κ.Υ.. Έλαβε με άριστα το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (1998) και το διδακτορικό της δίπλωμα (2006) από τον Τομέα Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.. Από το 2013 υπηρετεί στο Π.Π.Σ.Π.Θ.. Έχει διδάξει Φιλοσοφία σε Α.Ε.Ι. ως Λέκτορας ΠΔ 407 (αυτόνομη πανεπιστημιακή διδασκαλία): Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ., Τομέας Φιλοσοφίας: Φιλοσοφικά Κείμενα, Πλάτωνος, Θεαίτητος, ακαδημαϊκό έτος 2006-7 και (χειμ. εξάμηνο), 2007-08 (χειμ.εξάμηνο). Πλατωνική διαλεκτική (εαρινό εξάμηνο)2007-08. Οι Απολογίες  του Σωκράτη (χειμ. εξ.) 2008-09. Γνώση και Ψυχή (Προσωκρατικοί ? Πλάτων) (εαρ. εξ.) 2008-09. Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Δ.Π.Θ.:  Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, 2012-13. Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΑ.ΜΑΚ., Επιστημολογία – Γνωσιολογία, Θεωρίες της Γνώσης και της Νόησης, 2013-14. Είναι επιστημονική συνεργάτης-διδάσκουσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής και στην Ακαδημία Πλάτωνα. Μαθήματα: Περιβαλλοντική Ηθική( 2010-11), Ηθική, (2011-12),  Αρχές θεωρητικής Ηθικής,  (χειμερινό εξάμηνο 2012-2013), Αρχαία ελληνική ηθική φιλοσοφία, (εαρινό εξάμηνο 2012-2013), και Βιοηθική (χειμερινό εξάμ. 2014-2015), και Φιλοσοφία, Οικονομία και Πολιτική  (2014-2015) στην  Ακαδημία Πλάτωνα του Πανεπιστημίου Αθηνών). Συμμετέχει με εισηγήσεις σε διεθνή και παγκόσμια συνέδρια. Έχει συγγράψει μια μονογραφία (Μικρά Πλατωνικά) και έχει δημοσιεύσει 20 μελέτες – άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε επίσης σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέματα: «Προσέγγιση ιστορικών πηγών και ταξινόμηση – αξιοποίηση αρχειακού υλικού για την ολοκλήρωση του ιστορικού αρχείου νεοελληνικής εκπαίδευσης», και «Μηχανοργάνωση Ιστορικών Αρχείων και ηλεκτρονική επεξεργασία αρχειακού υλικού». Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας,  του Κέντρου Ερευνών πάνω στο Φαντασιακό,  της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής, της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας (InternationalAssociationforGreekPhilosophy), ΜembershipofInternationalPoliticalScienceAssociation (IPSA), του Συλλόγου αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., «Φιλόλογος». Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και καλώς τη γαλλική. Διοργάνωσε την άνοιξη  του 2013 την πρώτη μαθητική ημερίδα Φιλοσοφίας στο Π.Π.ΓΕΛ ΠΑ.ΜΑΚ και Ομίλους με αντικείμενο τη Φιλοσοφία. Email: papalexiougina at gmail dot com

Πετρίδου Ελένη

Eleni Petridou

Πτυχίο τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με
τίτλο Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες». Διδακτορικό δίπλωμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες». Μεταδιδακτορική έρευνα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με υποτροφία από την Επιτροπή Ερευνών και θέμα: «Διερεύνηση των αντιλήψεων εκπαιδευτικών για τα επιστημονικά μοντέλα και των δυνατοτήτων μαθητών/τριών στη χρήση τους».
Πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και πιστοποίηση Β΄ επιπέδου για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση». Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου, δημιουργία ομίλου Φυσικής, πρακτική άσκηση φοιτητών, προετοιμασία μαθητών σε διαγωνισμούς. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για εικονικά εργαστήρια στην εκπαίδευση (Σ.Ε.Π., Α.Μ.Α.Π. κλπ) και για επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Email: elenipetridou at gmail dot com

Πατιώ Μαρία

Η Μαρία Πατιώ είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωλογίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ως καθηγήτρια θεωρητικών. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς μουσικής (Π.Ε.Κ). Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Plamen Kartaloff στην όπερα «La serva padrona» του G.B.Pergolesi, που ανέβηκε το 1992 στο θέατρο «Αυλαία». Είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ. από το 2011 μέχρι σήμερα. Από το 2013 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. πλαισιώνοντας μουσικά τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στο πλαίσιο των εκθέσεων με τίτλους «Wagner, Verdi: 200 χρόνια» και «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική». Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για ορχήστρα και έργα ηλεκτρονικής μουσικής. Εργασίες της παρουσιάστηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Email: mariapatio22.5@gmail.com
Website: http://www.nano-micro.gr/omilos/?page_id=6

Σακελλαριάδη Ισμήνη

 

Σωτηρόπουλος Ιωάννης

 

Φραγκάκης Κωνσταντίνος