Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Σύλλογος Διδασκόντων 2020-21

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελείται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε μια σχολική μονάδα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και συνιστά το κυρίαρχο όργανο διοίκησης σε αυτή. Έχει αποφασιστικές, γνωμοδοτικές, παιδαγωγικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες, λειτουργεί στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των κείμενων διατάξεων, προσδίδοντας δημοκρατικό χαρακτήρα στην άσκηση διοίκησης ως συνδιαμορφωτής της εκπαιδευτικής πολιτικής.

 

 

Ρώσσιου Ελένη, ΠΕ86, Πληροφορικός, (Διευθύντρια)

Eleni Rossiou

H Ελένη Ρώσσιου είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών ΑΠΘ, M.Sc. στην Επιστήμη των Η/Υ, Πανεπιστημίου Sheffield της Μ. Βρετανίας, Μ.Εd. στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και Μ.Α. στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕΑΠ) Είναι διδάκτωρ της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η περιοχή έρευνάς της περιλαμβάνει την ηλεκτρονική μάθηση και ειδικότερα την αξιοποίηση σύγχρονων εικονικών τάξεων στην εκπαίδευση, τη μάθηση μέσω παιχνιδιού, την αξιοποίηση των STEM στην εκπαιδευτική πράξη και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση (Β/θμια, Γ/θμια, Ενηλίκων) και έχει συγγράψει πανεπιστημιακές παραδόσεις (Μαθηματικά – Πολυμέσα –Mathematica – Αλγόριθμοι). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και είναι Πρεσβευτής Scientix στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της δράσης Teacher4Europe και της δράσης eTwinning.

Email: rossiou@sch.gr

Ιστότοπος: http://www.rossiou.gr/

 

Λαλαγιάννη Κατερίνα, ΠΕ01, Θεολόγος (Υποδιευθύντρια)
Μαυρίδου Αλεξάνδρα, ΠΕ02, Φιλόλογος, (Υποδιευθύντρια)

Σπούδασα Φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2015 εκπονώ την διδακτορική μου διατριβή στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τα επιστημονικά και ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διδακτική και αξιολόγηση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στη Δημιουργική Γραφή, στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και της Δημιουργικής Γραφής στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εισηγήσεις μου σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία πρακτικά. Από το 2005 εργάζομαι στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος και από το 2013 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων υλοποιώ τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής και συμμετέχω στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Χρονικά. Συνεργάζομαι με το ηλεκτρονικό περιοδικό 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, το λογοτεχνικό ένθετο ΕΑΝ και κείμενά μου (επιστημονικά, λογοτεχνικά, κριτικά) έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΧΡΟΝΙΚΑ, ΛΕΞΗΤΑΝΙL, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.ά.).

Email: almavridou@sch.gr

Ιστότοπος : http://users.sch.gr/almavridou/

Καραλίδου Φωτεινή, ΠΕ02 Φιλόλογος
Παπαλεξίου Κερασένια, ΠΕ02 Φιλόλογος

Η Κερασένια Παπαλεξίου είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του A.Π.Θ. του Τομέα Φιλοσοφίας (υπότροφος του Ι.Κ.Υ.). Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο  με άριστα στη Σύγχρονη Φιλοσοφία και  το διδακτορικό της δίπλωμα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία από τον ίδιο Τομέα με άριστα παμψηφεί. Έχει διδάξει Φιλοσοφία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (αυτόνομη πανεπιστημιακή διδασκαλία): στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Δ.Π.Θ., στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΑ.ΜΑΚ., στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής (Ηθική και Βιοηθική) και στην Ακαδημία Πλάτωνα (ΕΚΠΑ). Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια, διεθνή και παγκόσμια συνέδρια, δημοσιευμένες στα αντίστοιχα πρακτικά. Το αντικείμενο της διδασκαλίας της και της ερευνητικής της δραστηριότητας αφορά, κατά κύριο λόγο, στην Αρχαία ελληνική φιλοσοφία (διατριβή, μονογραφίες, δημοσιεύσεις, άρθρα, διδασκαλία), στην Ιστορία της Φιλοσοφίας, στη Γνωσιολογία, Οντολογία, Ηθική και Πολιτική φιλοσοφία, αλλά και στη Φιλοσοφία της Παιδείας, τη Φιλοσοφία της Επιστήμης. Έχει συγγράψει και εκδώσει τρεις ερευνητικές  μονογραφίες- βιβλία (Μικρά Πλατωνικά, 2009, Πλάτων, Θεαίτητος, εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια, 2015, Εισαγωγή στην Οντολογία των Προσωκρατικών 2015). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε σε ερευνητικά – επιστημονικά προγράμματα της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  του Υπουργείου Παιδείας και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Έπειτα από πρόσκληση της Παγκόσμιας Έδρας της UNESCO στο Παρίσι συμμετείχε στον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας της Φιλοσοφίας 2016, για το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη,  και ανέλαβε τη διοργάνωσή του από ελληνικής πλευράς (Υπουργείο Παιδείας) http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/learning-to-live-together/?tx_browser_pi1%5BshowUid%5D=41129&cHash=64f2620813

Η συμμετοχή της αφορούσε στην προώθηση της διδασκαλίας του σχολικού Αριστοτέλη στην Ευρώπη (διδακτικές μέθοδοι, ελκυστικά προγράμματα στο σχολείο) με το εξής τρίπτυχο:

  1. Ανακοίνωση στη Νύχτα της Φιλοσοφίας στο Παρίσι στην έδρα UNESCO με θέμα: «The ultimate aim of education in Aristotle» https://www.nightofphilosophy.com/gina-papalexiou/
  2. Ανάθεση διοργάνωσης στρογγυλής τράπεζαςROUND TABLE (as a Representative of the Organizing committee) με θέμα “ARISTOTLE IN LYCEUM: PAST, PRESENT, FUTURE”, και διακεκριμένους προσκεκλημένους: L. COULOUBARITSIS, M. ERLER., S. HALLIWELL, FR. MONTANARI, I. KAZAZIS
  3. Επιστημονική εισήγηση στην ανωτέρω στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Aristotle in Greek Education: Experience and conclusions».

Από τον Ιανουάριο του 2016 συμμετείχε στο πιλοτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα του Υπουργείου Παιδείας για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση με ειδικότερη ανάθεση σε θέματα εκπαίδευσης μαθητών και ενηλίκων στη φιλοσοφία και τις επιστήμες.

Κατά τα έτη 2016 -2019 διατέλεσε Σύμβουλος  των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε θέματα Εκπαιδευτικής Ραδιο-Τηλεόρασης, Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνόγλωσσης και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (για τρεις θητείες).

 

 

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δραστηριοτήτων της ανέλαβε την εκτέλεση έργων  που αφορούν στο αντικείμενο της επιστημονικής της εξειδίκευσης:

  1. Σε φορείς-επιτροπές διοικητικού επιπέδου του Υπουργείου Παιδείας (MARCH- Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση), 2015-2019
  2. Επιστημονική και οργανωτική υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας για τη  διοργάνωση εορτασμού του Παγκόσμιου  Έτους Αριστοτέλη σε συνεργασία με την UNESCO – PARIS (2016)
  3. Σε επιστημονικές επιτροπές και στρογγυλές τράπεζες με επιστήμονες διεθνούς κύρους της UNESCO με θέμα τη βελτίωση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών φιλοσοφικών κειμένων στο σχολείο (2016-2019)
  4. Σε ερευνητικά (και δημοσιευμένα) προγράμματα του ΚΕΓ και του Υπουργείου Παιδείας με άξονα την τεχνική προσέγγιση της Ελληνικής γλώσσας (2019-2020)
  5. Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού: Ευρετήριο Ψηφιακών Πόρων για τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Υπουργείο Παιδείας (2017-2018)
  6. Διδασκαλία στο έργο «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης» (υπο-έργο Εκπαίδευση Ενηλίκων) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) 2014-15

Ιστότοπος: https://papalexiou.wordpress.com/

Κούντη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Ποιμενίδης Γεώργιος, ΠΕ02 Φιλόλογος

Email επικοινωνίας: gpoimeni@sch.gr

Μυλωνά Αλεξάνδρα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Ποθυτού Ευγενία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Τακεντζίδου Δέσποινα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Παλιαχάνη Μαρία, ΠΕ02 Φιλόλογος
Γουναρόπουλος Νικόλαος, ΠΕ03 Μαθηματικός

Gounaropoulos Nikos

O Νίκος  Γουναρόπουλος  του Φωτίου και της Βασιλικής γεννήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων και πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μ. Βρετανίας, στο αντικείμενο της Μαθηματικής Στατιστικής. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Γ.Ε.Σ. στην Αθήνα μετεκπαιδεύτηκε ως αναλυτής-προγραμματιστής Η/Υ  και πήρε σχετικό πτυχίο. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολήθηκε με την παραγωγή λογισμικού για την διαχείριση σχολικών μονάδων. Επίσης στα ενδιαφέροντά του είναι η επεξεργασία κάθε είδους στατιστικών δεδομένων και η σύνταξη σχετικών μελετών. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία Μαθηματικών, Στατιστικής και Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής καθηγητών Πληροφορικής και Μαθηματικών. Παντρεμένος με δίδυμα, μαθητές στο ΠΠΣΠΘ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, περπάτημα και jogging. Βρίσκεται στο ΠΠΣΠΘ από το 1989.

Email: gounaro at eled dot auth dot gr

Μποζέλου Μαρία, ΠΕ03 Μαθηματικός
Φασούλα Βασιλική, ΠΕ03 Μαθητικός
Πετροτσάτου Λουκία, ΠΕ03 Μαθηματικός

Μαθηματικός του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, με  μεταπτυχιακές σπουδές  στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα του τμήματος Μαθηματικών Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. & Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία με θέμα «Survivor analysis-Ανάλυση Επιβίωσης και οι εφαρμογές της με το SPSS».

Από το 2008 εργάζομαι ως μόνιμος Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη με οργανική θέση στο Γενικό Λύκειο Πεύκων. Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, πολιτιστικών προγραμμάτων και αγωγής σταδιοδρομίας. Το Σχολικό έτος 2020-21 υπηρετώ στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Π.Θ) με μονοετή θητεία και διδάσκω Άλγεβρα, Γεωμετρία & Μαθηματικά Προσανατολισμού  στην Α΄ & Β1΄ Λυκείου καθώς έχω αναλάβει τον Όμιλο Μαθηματικά και 7η Τέχνη.

Email επικοινωνίας: lpetrots@sch.gr

Πετρίδου Ελένη, ΠΕ04.01 Φυσικός

Eleni Petridou

Πτυχίο τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με τίτλο Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες». Διδακτορικό δίπλωμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες». Μεταδιδακτορική έρευνα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με υποτροφία από την Επιτροπή Ερευνών και θέμα: «Διερεύνηση των αντιλήψεων εκπαιδευτικών για τα επιστημονικά μοντέλα και των δυνατοτήτων μαθητών/τριών στη χρήση τους».
Πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και πιστοποίηση Β΄ επιπέδου για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση». Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου, δημιουργία ομίλου Φυσικής, πρακτική άσκηση φοιτητών, προετοιμασία μαθητών σε διαγωνισμούς. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για εικονικά εργαστήρια στην εκπαίδευση (Σ.Ε.Π., Α.Μ.Α.Π. κλπ) και για επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Email: epetrido@sch.gr

Φωτιάδου Σαπφώ, ΠΕ04.01 Φυσικός

Η Σαπφώ Φωτιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Χημικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα τη Μελέτη Νανοσύνθετων Υλικών.  Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Διαθέτει επιπλέον Μεταπτυχιακό δίπλωμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τίτλο Επιστήμες της Αγωγής και κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών».  Από το 2009 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το 2013 υπηρετεί στο ΠΣΠΘ, έχοντας συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στον σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων, στη δημιουργία Ομίλου Φυσικής, σε εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου και πρακτική άσκηση φοιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Email επικοινωνίας: sfotiad@sch.gr

Σμυρλή Βασιλική, ΠΕ04.02 Χημικός
Κούσκουρα Μαρία, ΠΕ04.02 Χημικός
Χρυσόπουλος Ιωάννης, ΠΕ04.04 Βιολόγος
Αδαμίδου Κατερίνα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Μαλιαρά Κυριακούλα, ΠΕ06, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας
Σιδηροπούλου Ουρανία, ΠΕ05, Φιλόλογος Γαλλικής Γλώσσας

Δρ.Σιδηροπούλου Ουρανία, Ειδικότητα  Γαλλικής ΠΕ05

Διδακτορικό Φιλοσοφίας, Μεταπτυχιακό Γαλλικής Λογοτεχνίας, Πτυχίο Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Εκπαιδευτής Ενηλίκων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Μετεκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό, Εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια, Αρθρογραφία σε επιστημονικά περιοδικά.

2011-σήμερα: με θητεία Π.Σ.Π.Θ., 2006-2011,Οργανική θέση: Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1998 μέχρι σήμερα ,μόνιμη εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1990-1998,Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης, 1985-1992,Φροντιστήρια Ξένων γλωσσών Ε.Γ. Στρατηγάκης

Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Comenius, Erasmus, Teachers for Europe,Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Θεάτρου στο Saint Malo της Γαλλίας,Οργάνωση και επιμέλεια ομίλων.

raniasidiropoulou@gmail.com

Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα, ΠΕ07, Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας
Τσερόγκα Σοφία, ΠΕ34 Φιλόλογος Ιταλικής Γλώσσας

Tserogka Sofia

Ονομάζομαι Σοφία Τσερόγκα και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το 14 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασα Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Eργάστηκα ως γραμματέας στην εταιρεία Bondioli & Pavesi Hellas καθώς και ως καθηγήτρια Ιταλικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Κατά τα έτη 2004-2008 υπηρέτησα σε δημόσια Λύκεια της Κύπρου
παρακολουθώντας συγχρόνως και μαθήματα προϋπηρεσιακής κατάρτισης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου τα οποία και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2008 διορίσθηκα στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη χαρά να είμαι η πρώτη που δίδαξε την ιταλική γλώσσα σε πολλά γυμνάσια της πόλης. Επίσης, μιλώ την αγγλική γλώσσα, έχω λάβει μέρος σε διάφορα προγράμματα Erasmus όπως: ‘’ Teachers Without Boarders‘’ Ancara, Turkey 2015, ‘’ Healthy Minds in Healthy Europe ‘’ Adria, Italy 2017 καθώς και ως συνεργάτης-συνοδός σε ένα πρόγραμμα με το μάθημα της Φυσικής στο ESA ( European Space Agency ) στη Ρώμη. Επίσης έχω ασχοληθεί και με μεταφραστικό έργο.

Σακελλαριάδη Ισμήνη, ΠΕ08 Εικαστικός
Παπαπαναγιώτου Γιάννα, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

Giana Papapanagiotou

Η Γιάνα Παπαπαναγιώτου είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής με Σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σόφιας Βουλγαρίας. Στο Πτυχίο της Φυσικής Αγωγής έχει ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από την Εθνική Ανωτάτη Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας Βουλγαρίας με Θέμα της διδακτορικής διατριβής: Μελέτη για τη σωματική ανάπτυξη και την προετοιμασία των νεαρών αθλητριών ενόργανης γυμναστικής στην Ελλάδα και μιλά Βουλγάρικα και Ρώσικα. Από το 2000 εργάζεται στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και την ειδικότητα της ενόργανης Γυμναστικής (Αθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής στην ομάδα Τσσκα Σόφιας, Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής στον ΣΕΓΑΣ ενώ με την ιδιότητα αυτή έλαβε μέρος σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα μεσογειακών αγώνων και σε όλα τα πρωταθλήματα Ευρώπης όπως και Βαλκανικούς Αγώνες. Επιπλέον ήταν Διεθνής κριτής σε πολλούς αγώνες.

Νεράντζης Νικόλαος, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκα με την κολύμβηση από μικρός με πολλές διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τελείωσα το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα την κολύμβηση το 1992. Έχω εργασθεί ως αναπληρωτής στα Αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια Θεσσαλονίκης στην κολύμβηση από το 1999 ως το 2010 όπου και διορίστηκα μόνιμος στην Δευτεροβάθμια Δωδεκανήσου και πιο συγκεκριμένα στο ΓΕΛ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Το 2016 και 2017 ήμουν αποσπασμένος στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και δίδασκα κολύμβηση στο Γ έτος.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ με κατεύθυνση την ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Έχω ξεκινήσει και το διδακτορικό μου στο ΤΕΦΑΑ και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ στην Ανθρώπινη απόδοση αλλά στην κατεύθυνση ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ.

Είμαι εν ενεργεία προπονητής κολύμβησης από το 1989, έχω προπονήσει όλα τα επίπεδα αθλητών/τριών και είμαι κάτοχος πτυχίου προπονητή κολύμβησης Α επιπέδου, το ανώτερο της ΓΓ Αθλητισμού.

Προπονώ και ασχολούμαι και με την προπόνηση ατόμων με αναπηρία, έχω συμμετάσχει ως προπονητής σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και Παραολυμπιακούς αγώνες, με αποκορύφωμα το Αργυρό μετάλλιο του αθλητή μου ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στο Πεκίνο στην Κατηγορία s1.

Είμαι παντρεμένος με την πρώην αθλήτριά μου Κούρτη Θεοδώρα αλλά αυτό για το οποίο καμαρώνω και είμαι υπερήφανος πιο πολύ, είναι για τις 3 κόρες μου, Ελένη, Δέσποινα και Δανάη που είναι η αρχή και τέλος όλων…

Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης, ΠΕ18.03 Οικονομολόγος

 

Πατιώ Μαρία, ΠΕ79, Μουσικός

Η Μαρία Πατιώ είναι εκπαιδευτικός Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995. Από το 2007 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στο Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωλογίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ως καθηγήτρια θεωρητικών. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς μουσικής (Π.Ε.Κ). Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Plamen Kartaloff στην όπερα «La serva padrona» του G.B.Pergolesi, που ανέβηκε το 1992 στο θέατρο «Αυλαία». Είναι υπεύθυνη του Ομίλου Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ. από το 2011 μέχρι σήμερα. Από το 2013 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. πλαισιώνοντας μουσικά τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα στο πλαίσιο των εκθέσεων με τίτλους «Wagner, Verdi: 200 χρόνια» και «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και ζωγραφική». Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για ορχήστρα και έργα ηλεκτρονικής μουσικής. Εργασίες της παρουσιάστηκαν σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Email: patiomar@sch.gr
Websites: http://www.nano-micro.gr/omilos/?page_id=6, http://www.art-mp.gr/

Κοσμίδης Εμμανουήλ, ΠΕ86 & ΠΕ83, Πληροφορικός
 
Εργάστηκε ως Μηχανικός Λογισμικού από τον Σεπτέμβριο του 1999 στον ιδιωτικό τομέα.
Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην ΒΒάθμια Εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο του 2003.
Εργάστηκε στην ΑΒάθμια Εκπαίδευση τη διετία 2013-2015 και ως υποδιευθυντής του ΙΕΚ Επανομής το 2017-18.
Από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
1997 Δίπλωμα (Integrated Master) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχ. Τεχνολογίας Υπολογιστών, Παν/μίου Πατρών,
2006 Master στα Προηγμένα συστήματα υπολογιστών & επικοινωνιών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ. ΗΥ, ΑΠΘ,
2012 Master στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Ηγεσία & Πολιτική), Ανοικτού Παν/μίου Κύπρου,
2020 Πτυχίο Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, ΔΙΠΑΕ
Εκπαιδευτικά Ενδιαφέροντα: Εκπαιδευτική Ρομποτική, Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Agile μεθοδολογίες για την Εκπαίδευση
Διδάσκει τα μαθήματα (2020-2021): Πληροφορική Γ Λυκείου Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής, Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης ΗΥ Γενικής παιδείας Β Λυκείου, Εφαρμογές Πληροφορικής Α Λυκείου, Πληροφορική Γ Γυμνασίου, TΠE Στ Δημοτικού και υλοποιεί τον Όμιλο υπολογιστικής σκέψης και ρομποτικής (σε συνεργασία με τον κ.Κουτσάκα)
Επικοινωνία: mkosmidis_at_sch.gr
Blog για την Πληροφορική της Γ Λυκείου: https://aepp.gr
fb page για την Πληροφορική Γυμνασίου/Δημοτικού: https://www.facebook.com/mkosmidis
Κουτσακάς Φίλιππος, ΠΕ86 Πληροφορικός

Ο Φίλιππος Κουτσάκας είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής (ΠΕ86). Έχει υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παραλλήλως τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα του American College of Thessaloniki του κολλεγίου Ανατόλια καθώς και σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα ερευνητικών προγραμμάτων της Unisoft – ALTEC S.A. 

Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ερευνητικό αντικείμενο την μελέτη της πειραματικής εφαρμογής των Μαζικών,  Ανοιχτών, Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs) στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Philosophy – M.Phil) του Kingston University of London στη διδακτική της Υπολογιστικής Σκέψης. 

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με το σύστημα των πολλαπλών κριτών ενώ έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με αντικείμενο το σχεδιασμό και τη συγγραφή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και σχολικών βιβλίων Πληροφορικής.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Ανοιχτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων και Πρακτικών και των Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs).

Τα προηγούμενα χρόνια έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καινοτόμων δράσεων.

Επικοινωνία: fkoutsakas at_gmail_dot_com

Ιστολόγιο: https://okiriostonipologiston.blogspot.com/

Ραδιόπουλος Γιώργος, ΠΕ86 Πληροφορικός
Φράγκατζης Κωνσταντίνος, ΠΕ88.02 Τεχνολόγος