Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

ΟΜΙΛΟΙ 2020-21

 

ΟΜΙΛΟΙ 2019-20

 

ΟΜΙΛΟΙ 2018-19

 

ΟΜΙΛΟΙ 2017-18

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

 1. Όμιλος Ορχήστρας & Φωνητικής Γυμνασίου-Λυκείου Π.Σ.Π.Θ.

Δευτέρα 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών 24

Ο Όμιλος Ορχήστρας & Φωνητικής απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου. Οι μαθητές/τριες:

 • Θα μελετήσουν και θα ερμηνεύσουν ρεπερτόριο διαφορετικών πολιτισμών και ρευμάτων (Ορχήστρα & Φωνητική)
 • Θα γνωρίσουν τις αρχές της σύνθεσης και ενορχήστρωσης (Ορχήστρα)
 • Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους ελέγχοντας την άρθρωση, την τονική και ρυθμική ακρίβεια, τα δυναμικά και εκφραστικά στοιχεία (Φωνητική)
 • Θα ασχοληθούν με τη μουσική επένδυση θεατρικού έργου (Ορχήστρα & Φωνητική)
 • Θα συνεργαστούν με μουσικά σύνολα άλλων Γυμνασίων
 • Θα κάνουν μουσικές εμφανίσεις

Διδάσκουσα: Μ. Πατιώ ΠΕ16.01

 1. ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τρίτη 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών : 35

Παίζουμε με τις λέξεις, γράφουμε ιστορίες και στίχους, “ζωντανεύουμε” διαλόγους, συνθέτουμε φωτο-ιστορίες, συντάσσουμε μαγκαζίνο και τηλεεφημερίδα, γράφουμε και φιλμάρουμε διαφημιστικά σποτ, βιντεοκλίπ, web series, ντοκιμαντέρ, τρέιλερ, ταινίες μικρού μήκους, υιοθετούμε νέους τρόπους έκφρασης, γνωριζόμαστε με την sms poetry, την video poetry, το flash fiction, αυτοσχεδιάζουμε, γράφουμε τις καλύτερες ατάκες, παίζουμε, δραματοποιούμε. Συγγραφείς εν δράσει

Συντονισμός: Σ. Νικολαΐδου, ΠΕ02            Διδάσκουσα: Α. Μαυρίδου ΠΕ02

 1. Όμιλος Θεάτρου ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Τρίτη 14.15-15.45 : Σύνολο μαθητών 40

Η Αντιγόνη ταξιδεύει. Μελετάμε, γράφουμε. Συγκρίνουμε, σκεφτόμαστε, συζητάμε. Φτιάχνουμε σκηνικά, κοστούμια, βίντεο. Παίζουμε θέατρο. Και τέλος, στέλνουμε την Αντιγόνη μας στη Νέα Υόρκη (The Chapin School, Manhattan, New York, U.S.A.)

Συντονισμός: Σ. Νικολαΐδου, ΠΕ02        Διδάσκουσες: Κ. Ηλιοπούλου, Μ. Κούντη, ΠΕ02

 1. Όμιλος Ρητορικής και Δημοσιογραφίας

Τετάρτη 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών : 18

Στον Όμιλο Ρητορικής και Δημοσιογραφίας καλλιεργείται τόσο ο προφορικός όσο και ο γραπτός λόγος. Οι συμμετέχοντες ασκούνται στην έκθεση μπροστά σε κοινό μαθαίνουν να αναπτύσσουν έννοιες και να υποστηρίζουν την άποψή τους τεκμηριωμένα, να συμμετέχουν σε αντιλογίες αγώνων λόγου με επιχειρήματα. Οι συμμετέχοντες μεγαλύτερων τάξεων ασκούνται στις αρχές της ερμηνευτικής δημοσιογραφίας συνθέτοντας δικά τους πρωτότυπα κείμενα.                                                          

   Διδάσκουσα: Ε. Παγκουρέλια ΠΕ02  

 1. Όμιλος Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική

Τετάρτη 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών : 35

Στον όμιλο οι μαθητές διδάσκονται τη γλώσσα και τις τεχνικές του debate με στόχο τη συμμετοχή στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών-M.U.N. που είναι η προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ . Εκεί οι μαθητές συμμετέχουν ως εκπρόσωποι μιας χώρας και καλούνται να ανταλλάξουν απόψεις και  να αποφασίσουν για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα. Η πολλή καλή γνώση Γ1 της αγγλικής είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή των μαθητών από τη γ’ γυμνασίου και έπειτα.                                                                                      Διδάσκουσα: Αικ. Αδαμίδου, ΠΕ06

 1. Όμιλος Παιχνίδια με το Geogebra (Μαθητές Γυμνασίου)

Πέμπτη 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών: 15

Στον όμιλο αυτό θα  ασχοληθούμε με το Geogebra, ένα πρόγραμμα δυναμικής Γεωμετρίας, με τη βοήθεια του οποίου θα διερευνήσουμε έννοιες της Γεωμετρίας (βασικές γεωμετρικές έννοιες, γεωμετρικές κατασκευές, ευθύγραμμα σχήματα και ιδιότητές τους, μετασχηματισμοί και συμμετρίες κ.ά.), αλλά και της Άλγεβρας (παράσταση σημείων στο επίπεδο, γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων κ.ά.) και θα τις συνδέσουμε μεταξύ τους. Θα αναπαραστήσουμε τις έννοιες μέσω πολλών συμβολικών μέσων (για παράδειγμα μπορούμε συγχρόνως να δουλεύουμε με τον τύπο, τη γραφική παράσταση και τις τιμές μιας συνάρτησης), θα διερευνήσουμε, θα πειραματιστούμε, θα παρατηρήσουμε και, τέλος, θα βγάλουμε συμπεράσματα. Έτσι, θα αποκτήσουμε μια πιο σφαιρική εικόνα για το μάθημα των Μαθηματικών, θα εργαστούμε ομαδικά και θα δημιουργήσουμε

Διδάσκουσα: Μποζέλου Μαρία, ΠΕ 03

 1. Όμιλος Εικαστικών

Πέμπτη 2:30μμ – 4:00μμ – Σύνολο μαθητών : 12

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν εικαστικά έργα, δισδιάστατα (ζωγραφική ή χαρακτική) και τρισδιάστατα (κατασκευές με διάφορα υλικά και τεχνικές)  μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα προσαρμόσιμο στις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών και με έμφαση σε όσα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος. Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθητικές συναντήσεις και διαγωνισμούς.

Διδάσκουσα: Ισμήνη Σακελλαριάδη, ΠΕ08

Ο Όμιλος στο πλαίσιο των Πειραματικών Σχολείων: Περιβάλλον δημιουργικής δράσης,  συνεργασίας και καινοτομίας.

Οι όμιλοι αποτελούν καινοτομία των Πειραματικών Σχολείων με σκοπό την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών, τόσο των Πειραματικών Σχολείων όσο και των δημόσιων σχολικών μονάδων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής τους. Οι όμιλοι λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ο καθένας, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση. Οι όμιλοι αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά., ώστε να δημιουργούνται πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας.