Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Περιφερειακός Διευθυντής κ.Κόπτσης και παρακολούθησε την συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου. Η αναφορά στα προβλήματα εξαερισμού των αιθουσών και τις πιθανές λύσεις, έφερε την ιδέα για την δημιουργία ενός project που θα ασχολούνταν με την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην Σχολική τάξη. Η πρόταση πήρε μορφή ως καινοτόμο πρόγραμμα.

Toν Νοέμβριο το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας αποφάσισε να στηρίξει την υλοποίηση του project χρηματοδοτώντας την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού/καθαρισμού για τις ανάγκες των πειραματικών διατάξεων. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έγινε συνάντηση των εκπαιδευτικών που σχεδιάζουν το έργο και της Διευθύντριας του Σχολείου με τον Περιφερειακό διευθυντή, τον Διευθυντή του Noesis και στελέχη του. Περισσότερα για την συνάντηση αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου.

Τον Ιανουάριο ήρθαμε σε επαφή με τον Κωνσταντίνου Σιούτα, έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες στην αερομεταφερόμενη μετάδοση, με αφορμή άρθρο του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του Covid-19 (https://www.amna.gr/home/article/514869/Pos-metadidetai-o-SARS-CoV-2-me-tin-omilia-i-tin-anapnoi-se-esoterikous-chorous). O κ.Σιούτας μας έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες κυρίως για την σημασία ένταξης των καθαριστών αέρα στην πρώτη γραμμή των μέτρων ασφαλείας για την αερομεταφερόμενη μετάδοση του ιού σε εσωτερικούς χώρους όπου οι αίθουσες διδασκαλίας. Στις 7 Φεβρουαρίου, ο κ.Σιούτας συμμετείχε ως ομιλητής στην διαδικτυακή εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων με τίτλο: Η χρήση καθαριστών αέρα εσωτερικού χώρου στη μάχη καταπολέμησης εξάπλωσης της Covid-19. Περισσότερα για την εκδήλωση αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.