Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Αγαπητοί επισκέπτες,

Το Πρότυπο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συστεγάζεται με το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο ιστορικό κτίριο του Πικιώνη. Πριν από 80 περίπου χρόνια, το ιστορικό αυτό σχολείο ιδρύθηκε και λειτούργησε υπό την εποπτεία του μεγάλου παιδαγωγού Αλέξανδρου Δελμούζου.

Συνεχίζοντας την παράδοση και το όραμα του, στο νηπιαγωγείο αυτό, επιδιώκουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη διάπλαση χαρακτήρων με Αξίες Ζωής. Τα πρώτα Βήματα του νηπίου στη Σχολική Ζωή ξεκινούν εδώ: στο νηπιαγωγείο.

Φιλοσοφία μας και προτεραιότητά μας είναι η στενή και άμεση συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών. Για εμάς ο κάθε ένας από εσάς είναι ενεργός συνοδοιπόρος και στενός συνεργάτης στο έργο μας.

Το σχολείο μας συμβάλλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη της προσωπικότητας  των ανθρώπων που κινούνται μέσα σε αυτό. Προωθεί την κοινωνικοσυναισθηματική νοημοσύνη των νηπίων, νοιάζεται, σέβεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού χωριστά, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους ανά περίπτωση. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς αναζητά το νέο και το καινοτόμο αξιοποιώντας τόσο την παράδοση όσο και την εμπειρία όσων ζουν μέσα σε αυτό.

Το σχολείο αυτό με το ιστορικό Παρελθόν και το δυναμικό Μέλλον βλέπει στα μάτια των παιδιών, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες του κόσμου με αξίες και ιδανικά.

Καλή Πλοήγηση!

Τελευταία Νέα και Ανακοινώσεις

Τελετή Αγιασμού

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. Μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Αποτελέσματα κλήρωσης νηπίων για φοίτηση το σχολικό έτος 2019-2020 στο Νηπιαγωγείο του ΠΣΠΘ

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης νηπίων για φοίτηση το σχολικό έτος 2019-2020 στο Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμα ΕΔΩ...

Διαβάστε Περισσότερα

Τελικός πίνακας υποψηφίων για το 1/Θ ολοήμερο Πειραματικό Νηπιαγωγείο μη ενταγμένο στο ΠΣΠΘ

Ακολουθούν οι τελικοί πίνακες υποψηφίων και απορριφθέντων (μόνο με τον κωδικό αριθμό αίτησης) που έχουν καταθέσει αίτηση για το 1/Θ ολοήμερο πειραματικό νηπιαγωγείο μη ενταγμένο στο ΠΣΠΘ (συνεργαζόμενο ΠΣΠΘ). Ο τελικός πίνακας των υποψηφίων είναι διαθέσιμος ΕΔΩ . Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί

Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Νηπιαγωγείο.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Ονομάζομαι Μαστοροδήμου Σταυρούλα και το 2000 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο: «Επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας». Από το 2001 εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Εδώ και 7 χρόνια υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην οργάνωση εθελοντικών καλλιτεχνικών δράσεων στο χώρο του σχολείου και στη λειτουργία ομίλων με αναφορά στην Τέχνη. Επίσης, σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου οργανώνουμε με φορείς του Δήμου προγράμματα ψυχικής ανθεκτικότητας και πρόληψης ενισχύοντας τη δημιουργία ομάδων γονέων και δικτύων.

Συμμετέχω επίσης, στο δίκτυο κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Είμαι παντρεμένη με το Σάκη και έχω δυο υπέροχα παιδιά που έχουν την τύχη και φοιτούν στο ΠΣΠΘ.

Γαλανού Βασιλική

Ονομάζομαι Γαλανού Βασιλική και αποφοίτησα το 1989 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία εδώ και 28 χρόνια. Υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανώνω με την συνάδελφό μου τα τελευταία 6 χρόνια εθελοντικό όμιλο «Λόγου και Τέχνης» στο χώρο του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ με σπουδαίους  καλεσμένους από το καλλιτεχνικό πεδίο.

Τα ενδιαφέροντά μου αφορούν τις εικαστικές και παραστατικές Τέχνες.

Είμαι παντρεμένη με τον Ματθαίο Συμεωνίδη και έχω δύο παιδιά, τη Σοφία μου και το Χρήστο μου.