Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

Αγαπητοί επισκέπτες,

Το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συστεγάζεται με το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο ιστορικό κτίριο του Πικιώνη. Πριν από 80 περίπου χρόνια, το ιστορικό αυτό σχολείο ιδρύθηκε και λειτούργησε υπό την εποπτεία του μεγάλου παιδαγωγού Αλέξανδρου Δελμούζου.

Συνεχίζοντας την παράδοση και το όραμα του, στο νηπιαγωγείο αυτό, επιδιώκουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη διάπλαση χαρακτήρων με Αξίες Ζωής. Τα πρώτα Βήματα του νηπίου στη Σχολική Ζωή ξεκινούν εδώ: στο νηπιαγωγείο.

Φιλοσοφία μας και προτεραιότητά μας είναι η στενή και άμεση συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών. Για εμάς ο κάθε ένας από εσάς είναι ενεργός συνοδοιπόρος και στενός συνεργάτης στο έργο μας.

Το σχολείο μας συμβάλλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη της προσωπικότητας  των ανθρώπων που κινούνται μέσα σε αυτό. Προωθεί την κοινωνικοσυναισθηματική νοημοσύνη των νηπίων, νοιάζεται, σέβεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού χωριστά, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους ανά περίπτωση. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που διαρκώς αναζητά το νέο και το καινοτόμο αξιοποιώντας τόσο την παράδοση όσο και την εμπειρία όσων ζουν μέσα σε αυτό.

Το σχολείο αυτό με το ιστορικό Παρελθόν και το δυναμικό Μέλλον βλέπει στα μάτια των παιδιών, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες του κόσμου με αξίες και ιδανικά.

Καλή Πλοήγηση!

Τελευταία Νέα και Ανακοινώσεις

Αγιασμός Νηπίων – Ανακοινοποίηση

Ενημέρωση σχετικά με τον αγιασμό. Οι γονείς των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ θα ενημερωθούν προσωπικά σε emails τους για την ώρα και την προσέλευση την ημέρα του αγιασμού....

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ 1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΣΠΘ ΚΑΙ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΣΠΘ ΓΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021

Ανακοινώνονται οι κωδικοί των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν, όπως έχουν αποσταλεί από την υπεύθυνη αρχή, και καλούνται να εγγραφούν στο 1/Θ ολοήμερο Πειραματικό νηπιαγωγείο μη ενταγμένο στο ΠΣΠΘ και στην Α΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης...

Διαβάστε Περισσότερα

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ 1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΣΠΘ ΚΑΙ ΓΙΑ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΣΠΘ

Ακολουθούν οι οριστικοί πίνακες (μόνο με τον κωδικό αριθμό) των υποψηφίων με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις για το 1/Θ ολοήμερο Πειραματικό Νηπιαγωγείο μη ενταγμένο στο ΠΣΠΘ και για την Α΄ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί

Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Νηπιαγωγείο.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Ονομάζομαι Μαστοροδήμου Σταυρούλα και το 2000 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο: «Επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας». Από το 2001 εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Εδώ και 7 χρόνια υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην οργάνωση εθελοντικών καλλιτεχνικών δράσεων στο χώρο του σχολείου και στη λειτουργία ομίλων με αναφορά στην Τέχνη. Επίσης, σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου οργανώνουμε με φορείς του Δήμου προγράμματα ψυχικής ανθεκτικότητας και πρόληψης ενισχύοντας τη δημιουργία ομάδων γονέων και δικτύων.

Συμμετέχω επίσης, στο δίκτυο κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Είμαι παντρεμένη με το Σάκη και έχω δυο υπέροχα παιδιά που έχουν την τύχη και φοιτούν στο ΠΣΠΘ.

Γαλανού Βασιλική
Ονομάζομαι Γαλανού Βασιλική και αποφοίτησα το 1989 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία εδώ και 28 χρόνια. Υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανώνω με την συνάδελφό μου τα τελευταία 6 χρόνια εθελοντικό όμιλο «Λόγου και Τέχνης» στο χώρο του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ με σπουδαίους  καλεσμένους από το καλλιτεχνικό πεδίο.

Τα ενδιαφέροντά μου αφορούν τις εικαστικές και παραστατικές Τέχνες.

Είμαι παντρεμένη με τον Ματθαίο Συμεωνίδη και έχω δύο παιδιά, τη Σοφία μου και το Χρήστο μου.