Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

«Το σχολείο αλλιώς »

Το Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα δημόσιο, δημοκρατικό και ανοιχτό στην Κοινότητα σχολείο.

Το ευ ζήν των μαθητών μας αποτελεί αφετηρία και στόχο του Νηπιαγωγείου μας.

Η συνεργασία με τους γονείς είναι ουσιαστική και ενισχύεται συνεχώς με εθελοντικές  δράσεις και δίκτυα συνεργασίας με φορείς της Κοινότητας.

Στόχος των δράσεων του σχολείου είναι η αξιοποίηση όλων των συστημάτων που εμπλέκονται στην διαδικασία της μάθηση – σύμφωνα με τα σύγχρονα οικολογικά μοντέλα που προτείνονται στην διεθνή βιβλιογραφία – προκειμένου να επιτυγχάνεται η σχολική ευημερία των μαθητών και των οικογενειών τους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται και ενισχύεται η σχολική δέσμευση και τελικά η σχολική επιτυχία.

Επίσης, υπάρχει αλληλεπίδραση με όλες τις βαθμίδες του σχολείου και ζυμώσεις με συναδέλφους που ανανεώνουν και εμπλουτίζουν τις ιδέες και τις σκέψεις μας  και καλλιεργούν κουλτούρα συνεργασίας και πολυφωνίας.

Αγαπάμε τις Τέχνες, το παιχνίδι, τα βιβλία.

Παίζουμε με τα  χρώματα.

Ακούμε  το γέλιο, το κλάμα, τις φωνές αλλά σεβόμαστε  τη σιωπή.

Μιλάμε για τα συναισθήματά μας, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, ζητάμε συγνώμη.

Πιανόμαστε από το χέρι και κοιταζόμαστε στα μάτια.

«Τον κόσμο μπορείς να τον κοιτάξεις από το ύψος ενός ανθρώπου αλλά και από εκείνο ενός σύννεφου. Στην πραγματικότητα, μπορείς να μπεις από την κεντρική πόρτα ή να χωθείς -είναι πιο διασκεδαστικό- από ένα παραθυράκι.» Τ. Ροντάρι

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε το παραθυράκι στον κόσμο των παιδιών.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Νηπιαγωγός

Τελευταία Νέα και Ανακοινώσεις
Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (2021-2022)

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (2021-2022)

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) ενημερώνει τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου θα κατατεθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ (https://www.minedu.gov.gr/news/48779-26-05-21) η οποία παραπέμπει στο αντίστοιχο ΦΕΚ...

Διαβάστε Περισσότερα

1821 – 2021 | 200 χρόνια – Νήπια Π.Σ.Π.Θ

Στο 1/θ Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε και να εμφυσήσουμε  στους μαθητές μας την αγάπη για τις Τέχνες. Θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας την καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής και moto του σχολείου...

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιασμός Νηπίων – Ανακοινοποίηση

Ενημέρωση σχετικά με τον αγιασμό. Οι γονείς των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ θα ενημερωθούν προσωπικά σε emails τους για την ώρα και την προσέλευση την ημέρα του αγιασμού....

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί

Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Νηπιαγωγείο.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Ονομάζομαι Μαστοροδήμου Σταυρούλα και το 2000 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο: «Επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας». Από το 2001 εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Εδώ και 7 χρόνια υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην οργάνωση εθελοντικών καλλιτεχνικών δράσεων στο χώρο του σχολείου και στη λειτουργία ομίλων με αναφορά στην Τέχνη. Επίσης, σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου οργανώνουμε με φορείς του Δήμου προγράμματα ψυχικής ανθεκτικότητας και πρόληψης ενισχύοντας τη δημιουργία ομάδων γονέων και δικτύων.

Συμμετέχω επίσης, στο δίκτυο κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Είμαι παντρεμένη με το Σάκη και έχω δυο υπέροχα παιδιά που έχουν την τύχη και φοιτούν στο ΠΣΠΘ.

Γαλανού Βασιλική
Ονομάζομαι Γαλανού Βασιλική και αποφοίτησα το 1989 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία εδώ και 28 χρόνια. Υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανώνω με την συνάδελφό μου τα τελευταία 6 χρόνια εθελοντικό όμιλο «Λόγου και Τέχνης» στο χώρο του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ με σπουδαίους  καλεσμένους από το καλλιτεχνικό πεδίο.

Τα ενδιαφέροντά μου αφορούν τις εικαστικές και παραστατικές Τέχνες.

Είμαι παντρεμένη με τον Ματθαίο Συμεωνίδη και έχω δύο παιδιά, τη Σοφία μου και το Χρήστο μου.