Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Π.Σ.Π.Θ.

Μάθετε τα πάντα γύρω από το Πειραματικό Σχολείο

«Το σχολείο αλλιώς »

Το Νηπιαγωγείο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα δημόσιο, δημοκρατικό και ανοιχτό στην Κοινότητα σχολείο.

Το ευ ζήν των μαθητών μας αποτελεί αφετηρία και στόχο του Νηπιαγωγείου μας.

Η συνεργασία με τους γονείς είναι ουσιαστική και ενισχύεται συνεχώς με εθελοντικές  δράσεις και δίκτυα συνεργασίας με φορείς της Κοινότητας.

Στόχος των δράσεων του σχολείου είναι η αξιοποίηση όλων των συστημάτων που εμπλέκονται στην διαδικασία της μάθηση – σύμφωνα με τα σύγχρονα οικολογικά μοντέλα που προτείνονται στην διεθνή βιβλιογραφία – προκειμένου να επιτυγχάνεται η σχολική ευημερία των μαθητών και των οικογενειών τους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται και ενισχύεται η σχολική δέσμευση και τελικά η σχολική επιτυχία.

Επίσης, υπάρχει αλληλεπίδραση με όλες τις βαθμίδες του σχολείου και ζυμώσεις με συναδέλφους που ανανεώνουν και εμπλουτίζουν τις ιδέες και τις σκέψεις μας  και καλλιεργούν κουλτούρα συνεργασίας και πολυφωνίας.

Αγαπάμε τις Τέχνες, το παιχνίδι, τα βιβλία.

Παίζουμε με τα  χρώματα.

Ακούμε  το γέλιο, το κλάμα, τις φωνές αλλά σεβόμαστε  τη σιωπή.

Μιλάμε για τα συναισθήματά μας, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, ζητάμε συγνώμη.

Πιανόμαστε από το χέρι και κοιταζόμαστε στα μάτια.

«Τον κόσμο μπορείς να τον κοιτάξεις από το ύψος ενός ανθρώπου αλλά και από εκείνο ενός σύννεφου. Στην πραγματικότητα, μπορείς να μπεις από την κεντρική πόρτα ή να χωθείς -είναι πιο διασκεδαστικό- από ένα παραθυράκι.» Τ. Ροντάρι

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε το παραθυράκι στον κόσμο των παιδιών.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Νηπιαγωγός

Τελευταία Νέα και Ανακοινώσεις
Τα Νήπια του ΠΣΠΘ συμμετέχουν με εορταστικό δρώμενο στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου

Τα Νήπια του ΠΣΠΘ συμμετέχουν με εορταστικό δρώμενο στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου

Το σπίτι που γεννήθηκε... Το σπίτι που γεννήθηκα ... Το σπίτι, η ασφάλεια,  η παιδικότητα Ένα παιδί τότε, τώρα, αύριο  θέλει να γεννηθεί με ασφάλεια  και με αγάπη. Σεβασμός  στα παιδιά  και στην παιδικότητα. Η γέννηση  των Χριστουγέννων  είναι μια σύγχρονη  ιστορία...

Διαβάστε Περισσότερα
Αγιασμός στο ΠΣΠΘ (σχολικό έτος 2022-2023)

Αγιασμός στο ΠΣΠΘ (σχολικό έτος 2022-2023)

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινά επίσημα η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στις 9.30 π.μ. Οι μαθητές/τριες του ΠΣΠΘ οφείλουν να προσέλθουν στους χώρους του σχολείου το αργότερο μέχρι τις 8.45 π.μ. φέροντας...

Διαβάστε Περισσότερα
Τελικός πίνακας εισακτέων μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Γυμνασίου ΠΣΠΘ (σχολικό έτος 2022-2023)

Τελικός πίνακας εισακτέων μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Γυμνασίου ΠΣΠΘ (σχολικό έτος 2022-2023)

Το ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) ανακοινώνει τους τελικούς πίνακες με τους κωδικούς των εισακτέων μαθητών/τριών στο 1/Θ ολοήμερο Πειραματικό Νηπιαγωγείο μη ενταγμένο στο ΠΣΠΘ και στην Α΄ τάξη του ΠΣΠΘ για το σχολικό έτος...

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικοί

Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Νηπιαγωγείο.

Μαστοροδήμου Σταυρούλα

Ονομάζομαι Μαστοροδήμου Σταυρούλα και το 2000 αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο: «Επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής με ειδίκευση στην Παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας». Από το 2001 εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Εδώ και 7 χρόνια υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην οργάνωση εθελοντικών καλλιτεχνικών δράσεων στο χώρο του σχολείου και στη λειτουργία ομίλων με αναφορά στην Τέχνη. Επίσης, σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου οργανώνουμε με φορείς του Δήμου προγράμματα ψυχικής ανθεκτικότητας και πρόληψης ενισχύοντας τη δημιουργία ομάδων γονέων και δικτύων.

Συμμετέχω επίσης, στο δίκτυο κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Είμαι παντρεμένη με το Σάκη και έχω δυο υπέροχα παιδιά που έχουν την τύχη και φοιτούν στο ΠΣΠΘ.

Γαλανού Βασιλική
Ονομάζομαι Γαλανού Βασιλική και αποφοίτησα το 1989 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία εδώ και 28 χρόνια. Υπηρετώ με θητεία στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνδιοργανώνω με την συνάδελφό μου τα τελευταία 6 χρόνια εθελοντικό όμιλο «Λόγου και Τέχνης» στο χώρο του Νηπιαγωγείου του ΠΣΠΘ με σπουδαίους  καλεσμένους από το καλλιτεχνικό πεδίο.

Τα ενδιαφέροντά μου αφορούν τις εικαστικές και παραστατικές Τέχνες.

Είμαι παντρεμένη με τον Ματθαίο Συμεωνίδη και έχω δύο παιδιά, τη Σοφία μου και το Χρήστο μου.