Νοέ 29, 2024 | Πανελλαδικές Εξετάσεις, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ανακοινώσεις
Από την Παρασκευή 29-11-2024 ως την Παρασκευή 20-12-2024 όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025 των Γενικών Λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στο Λύκειό τους. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να μελετήσουν προσεκτικά τις εγκυκλίους.
Η εγκύκλιος για Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ΕΔΩ
Η εγκύκλιος για Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές
εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008 ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα
Νοέ 27, 2024 | Erasmus+
Από την Τετάρτη 13 ως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα, έδρα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, το SciArt Master Training Event του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα “Promoting 21st-century skills through an inclusive STEAM approach to Cultural Heritage” στο οποίο συμμετέχει το ΠΣΠΘ.
Μέσα στις 3 μέρες της εκπαίδευσης, τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΠΣΠΘ που συμμετείχαν, είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ώστε να εφαρμόσουν την καινοτόμο προσέγγιση του SciArt που προωθεί τη δημιουργικότητα στη μάθηση μέσω μιας διαθεματικής προσέγγισης που συνδυάζει τέχνη, ιστορία, αρχαιομετρία και επαυξημένη πραγματικότητα!
Ακολουθεί επιμόρφωση εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς του ΠΣΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και εφαρμογή στην τάξη! Μείνετε συντονισμένοι για την πρόσκληση που θα ανακοινωθεί σύντομα!
Διαβάστε Περισσότερα
Νοέ 27, 2024 | Εκδρομές, Επισκέψεις
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΠΣΠΘ το τμήμα Ε1 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΠΣΠΘ και εργάστηκαν ομαδικά προκειμένου να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της πυκνότητας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο πειραματικών σχολείων και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά που έχει προγραμματιστεί για τη συνέχεια!
Τα πειράματα των Πειραματικών συνεχίζονται!
Τα πειραματικά πειραματίζονται
Διαβάστε Περισσότερα
Νοέ 22, 2024 | e-Twinning, Συνέδρια, Διακρίσεις
Το ΠΣΠΘ συμμετείχε με εισήγηση στο 10Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Etwinning με τίτλο « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών, της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και υβριδικά στις 8,9 και 10 Νοεμβρίου 2024.Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το βραβευμένο έργο των μαθητών/τριών με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο πράσινο σχολείο» και οι δράσεις του Εθνικού Etwinning Προγράμματος «Βιοκλιματική Τάξη». Στόχοι της δράσης:
- Η εξεύρεση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας στον χώρο του σχολείου μέσω της διαδικασίας Inquired Based Learning και της μεθοδολογίας STEM
- Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά προβλήματα
- Η εκπαίδευσή τους στην τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση μέσω των λογισμικών Tinkercad και Fusion 360.
- H εξοικείωσή τους με την κατασκευή ηλεκτρικών κυκλωμάτων με μικροεπεξεργαστές Arduino Uno και αισθητήρες.
Μπορείτε να δείτε την εισήγηση ΕΔΩ
Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί του Προγράμματος : Αλεξάνδρα Νικολαΐδου Φυσικός, Ελένη Ρώσσιου Πληροφορικής, Κυριακούλα Μαλιαρά Αγγλικών.
Διαβάστε Περισσότερα
Νοέ 20, 2024 | Συνέδρια, Διακρίσεις
Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του συνεδρίου FOSSCOM2024, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρουσίασαν τη βραβευμενη εργασία “Precision Farming / Agriculture: η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της αγροτικής παραγωγής”.
Το Συνέδριο που διοργανώθηκε από την κοινότητα FOSSCOM (Free and Open Source Community) περιελάμβάνε διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις γύρω από θέματα του ελεύθερου λογισμικού και της ανοιχτής τεχνολογίας και είχε ως στόχο του να υποστηρίξει τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων, να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει χρήστες, προγραμματιστές και οργανισμούς στις αρχές της ελευθερίας και διαφάνειας στον τομέα του λογισμικού και των τεχνολογιών.
Η εργασία μας ήταν μία από τις διακριθείσες εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και για αυτό τον λόγο προσκληθήκαμε να την παρουσιάσουμε στο συγκεκριμένο συνέδριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία, η διαμόρφωση μιας ευρύτερης κοινότητας με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και όχι ο ανταγωνισμός για την ανάδειξη ενός και μόνο “καλύτερου”.
Στο πλαίσιο αυτό, η εργασία μας αξιοποίησε τις δυνατοτήτες που προσφέρει ο ραγδαία εξελισσόμενος τομέας της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης καθώς και Τεχνολογίες Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής για να δημιουργήσει μία φορητή διάταξη για τον εντοπισμό των βασικότερων ασθενειών και παρασίτων της καλλιέργειας της ελιάς. Ειδικότερα, η ομάδα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών δημιούργησε και εκπαίδευσε μοντέλο Μηχανικής Μάθησης με δυνατότητα αναγνώρισης έξι ασθενειών της ελιάς ενώ παράλληλα κατασκεύασε μία χαμηλού κόστους φορητή διάταξη βασισμένη σε Τεχνολογίες Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής με δυνατότητα καταγραφής και τροφοδότησης του μοντέλου Μηχανικής Μάθησης με δεδομένα πεδίου (χωράφι) με την αξιοποίηση ενσωματωμένης κάμερας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης από την εκπαιδευτική κοινότητα του υλικού που παράχθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Λυκοκώστα Μαρία-Ευαγγελία, Μέρκος Γεώργιος, Μουντουρλή Λουκία και οι εκπαιδευτικοί Κουτσάκας Φίλιππος και Φωτιάδου Σαπφώ.
Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα
Recent Comments