Η 4η εβδομάδα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το Λύκειο και η 2η εβδομάδα για το Γυμνάσιο ολοκληρώθηκαν σήμερα με απόλυτη επιτυχία, μια επιτυχία που οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους, στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, στους γονείς που είναι αρωγοί και αυτοί στην προσπάθειά μας.
Όλοι και όλες ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις αυτής της δύσκολης εποχής και στα νέα δεδομένα με δύναμη, με συνέπεια και θετική διάθεση και το αποτέλεσμα, αντάξιο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελεί έμπρακτη έκφραση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντός μας για τα όλα παιδιά, για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που κλήθηκαν τόσο απρόσμενα αντιμετωπίσουν αυτή τη βίαιη εκρίζωση από το φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο.
Συνεχίζουμε το έργο μας παρά τις αντίξοες συνθήκες και εξακολουθούμε να στεκόμαστε δίπλα στην μαθητική κοινότητα υποστηρίζοντας την και διατηρώντας ζωντανή την ανάγκη επαφής της με το σχολείο και την επιθυμία της για γνώση.
Κι αντί να ψάχνω το κουκί και το ρεβύθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάχνω μαζί σας το δικό μας παραμύθι
γιατί χανόμαστε
Μες το δικό μας παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ’ το, ξαναβρές το, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου
Δ.Τσανκής
Αφιερωμένο
Νήπια ΠΣΠΘ
Έτσι χωρίς φωτισμό, μικρόφωνα και άλλα τεχνικά μέσα ας συνθέσουμε όλοι μαζί μία ιστορία. Ένα παραμύθι για να είναι ενδιαφέρον θα πρέπει να έχει ήρωες καλούς και κακούς , πλοκή, δράση, προβλήματα, λύση και ένα τέλος.
Η αρχή του παραμυθιού θα σταλεί σε κάποιον ,θα την ηχογραφήσει και στη συνέχεια θα προωθηθεί στον επόμενο. Ας ζωντανέψει η σκέψη, η φαντασία, ο λόγος μας
Σύγχρονο παραδοσιακό τραγούδι. Ακούμε δυνατά το τραγούδι και καλωσορίζουμε την Άνοιξη.
“Ποταμάκι κύλα, κύλα
Γειά σου γεροπλάτανε,
Να σ’ ανέβω κράτα με
Σαν πουλί να κελαηδήσω
Τους αγγέλους να μεθύσω
Τα παιδιά πετροβολήσαν
Τα φτερά μου και μ’ αφήσαν
Δίχως γαλανό ουρανό.”
Στίχοι-Μουσική:Σ.Σιόλας
Αυτή η ιστορία είναι ένα δώρο για τα νήπια του Πειραματικού και για όλα τα παιδιά. Η ιστορία ανήκει σε ένα Άγγλο παραμυθά που τη μοιράστηκε μαζί μας με την προϋπόθεση να ταξιδέψει όσο περισσότερο γίνεται, να την ακούσουν και να την διηγηθούν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν.
Στο τέλος, φτιάχνουμε όλοι οικογενειακώς ναυτικά μπλουζάκια με διάφορα χαρτιά
Recent Comments