Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του σχολείου μας παρουσίασαν τις εργασίες τους στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς μαθητικού συνεδρίου της ELEMSYN που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το διάστημα 01-05 Μαρτίου. Κατά γενική ομολογία οι παρουσιάσεις των δύο μαθητικών ομάδων του σχολείου μας (Γυμνασίου και Λυκείου) ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες.

Οι μαθητές/τριες, με σιγουριά και ενθουσιασμό, μοιράστηκαν τα ερευνητικά τους ευρήματα, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους με συνομηλίκους τους, παρακολούθησαν τις εργασίες των υπολοίπων συνέδρων και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της Πράγας.

Οι μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους εργάστηκαν καθ ‘ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, προετοίμασαν και παρουσίασαν πρωτότυπες εργασίες στις θεματικές ενότητες “Ιστορία και Πολιτισμός” και “Επιστήμη και Τεχνολογία”.

Ειδικότερα οι εργασίες που παρουασιάστηκαν ήταν οι εξής:

Ομάδα μαθητών/τριών Λυκείου, εργασία με θέμα «Πράγα – Θεσσαλονίκη: δυο πόλεις, δυο ιστορίες, δυο λογοτέχνες, ένας στοχασμός» (Ιστορικές παραλληλίες, λογοτεχνικές συνομιλίες)

Μέρος Α: “Άνοιξη της Πράγας (1968) – Πολυτεχνείο (1973): Το χρονικό μιας εξέγερσης”

Μέρος Β: “Γιατί χάθηκε η ηδονή της βραδύτητας;” (Μικρό σχόλιο για τη σύγχρονη εποχή της ταχύτητας). Συνομιλία του ποιητή Νίκου Καρούζου και της ποιήτριας Μαρίας Αγαθοπούλου – Κέντρου με τον συγγραφέα Μίλαν Κούντερα (θεατρικό δρώμενο & video).

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Φίλιππος Κουτσάκας, Αλεξάνδρα Μυλωνά, Μαρία Παλιαχάνη

 

 

Ομάδα μαθητών/τριών Γυμνασίου, εργασία με θέμα από τον Τάλω στα σύγχρονα Ρομπότ: οι απαρχές της Αυτοματοποίησης – Ρομποτικής, Τεχνητής Νοημοσύνης και η σύνδεσή τους με τη Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δέσποινα Τακετζίδου, Σοφία Τσερόγκα

 

Η εμπειρία της συμμετοχής στο συνέδριο υπήρξε πολύτιμη για τους μαθητές/τριες, καθώς ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητες παρουσίασης, τους έφερε σε επαφή με νέες ιδέες και ερευνητικά πεδία, τους βοήθησε να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες συνεργασίας και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές/τριες από άλλα σχολεία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσία του σχολείου μας στο συνέδριο.

Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα ΕΔΩ

Ακολουθούν επιλεγμένες φωτογραφιές από την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πράγα.