Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Π.Σ.Π.Θ.-Δημοτικού, στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 18/4/2019 , στις 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου, τη θεατρική παράσταση:  «Η Φάρμα των ζώων» βασισμένη στο βιβλίο του George Οrwell.

«Σε ένα αγρόκτημα τα ζώα επαναστατούν και ανατρέπουν την καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα γουρούνια, που φαίνονται ικανότερα από άλλα ζώα. Η εξουσία τους όμως, δεν αργεί ν’ αποδειχτεί το ίδιο κακή ή ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη, κυρίως γιατί παραπλανεί, παραπληροφορεί, εξαφανίζει τις δυνατότητες για αντίδραση. Ωστόσο, τα ζώα καταφέρνουν να υψώσουν το ανάστημα τους και να αποκαταστήσουν τη φάρμα τους με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο».

Οι μαθητές/τριες υλοποιώντας το πρόγραμμα αυτό, που αποκορύφωμα του είναι η θεατρική παράσταση, μέσα από βιωματικά εργαστήρια μελέτησαν τη ζωή μιας φάρμας από όλες τις οπτικές γωνίες, αλλά κυρίως μέσα από το πρίσμα των σχέσεων που διαμορφώνονται σε μια κοινότητα από έμψυχα όντα. Μελετήθηκαν θέματα όπως: εκπροσώπηση, εργατικά δικαιώματα, συστατικά και φιλοσοφία της δημοκρατίας, συνεργασία, αγροτικός συνεταιρισμός, δικαιώματα ζώων καθώς και θέματα της σύγχρονης ζωής που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της τροφής και τις βιολογικές καλλιέργειες.

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Στέφα Ευανθία, Ζωγράφου Νίκη, Κεχαγιά Θεοφανεία, Γαρίτσης Ιωάννης, Κούτσακας Φίλιππος, Στεργιάκη Αθανασία.

Το πρόγραμμα της παράστασης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Η αφίσα της παράστασης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ