Γυμνάσιο & Λύκειο: 2310 277809 | Δημοτικό: 2310 225697 | Νηπιαγωγείο: 2310 267433
Επιλογή Σελίδας
Διάκριση μαθητή του ΠΣΠΘ στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΘΑΛΗΣ» της ΕΜΕ

Διάκριση μαθητή του ΠΣΠΘ στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΘΑΛΗΣ» της ΕΜΕ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει κάθε χρόνο τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών αυτών είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθηση τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα : “ΘΑΛΗΣ”,  “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια πληροφορηθήκαμε τη διάκριση του μαθητή μας της Β’ Λυκείου Ιωάννη Γαλαμάτη στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» της Ε.Μ.Ε., ο οποίος προκρίνεται για να συμμετάσχει στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ συγχαίρουμε τον μαθητή, την οικογένειά του και τους/τις καθηγητές/τριές που του συμπαρίστανται και τον υποστηρίζουν στην προσπάθειά του και ευχόμαστε από καρδιάς επίτευξη των επόμενων στόχων του!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και όλοι/ες  οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την προσπάθειά τους.

 

Διαβάστε Περισσότερα
Συμμετοχή του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ στο πρόγραμμα ERASMUS+ “Promoting 21st-century skills through an inclusive STEAM approach to Cultural Heritage”

Συμμετοχή του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ στο πρόγραμμα ERASMUS+ “Promoting 21st-century skills through an inclusive STEAM approach to Cultural Heritage”

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) στη Λευκωσία η εναρκτήρια συνάντηση του νέου προγράμματος ERASMUS+ με θέμα “Promoting 21st-century skills through an inclusive STEAM approach to Cultural Heritage” στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο – Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπο την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Σαπφώ Φωτιάδου (φυσικός). Πανεπιστημιακοί καθηγητές, μελετητές, ειδικοί μουσείων και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο, συναντήθηκαν με στόχο την ανάπτυξη και οικοδόμηση μιας καινοτόμου, συμπεριλιπτικής STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) προσέγγισης στην πολιτιστική κληρονομιά.

Επιστήμη, Διδασκαλία, Έρευνα και Τέχνη αναμειγνύονται δημιουργικά μέσα από εκθέματα μουσείων, αρχαιομετρία και επαυξημένη πραγματικότητα. Τρεις χώρες, τρία πανεπιστήμια, τρία μουσεία και τρία σχολεία!

Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε Περισσότερα
Συμμετοχή του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ στο Διεθνές μαθητικό συνέδριο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών του πανεπιστημίου Columbia (New York)

Συμμετοχή του Γυμνασίου – Λυκείου ΠΣΠΘ στο Διεθνές μαθητικό συνέδριο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών του πανεπιστημίου Columbia (New York)

Δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο του Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στις 12-15 Ιανουαρίου του 2023 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Columbia Model United Nations Conference and Exposition, CMUNCE). Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούν στο σύνολό τους τον Όμιλο Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα με διδάσκουσα την καθηγήτρια του Πειραματικού Σχολείου Αικατερίνη Αδαμίδου η οποία είχε και την πρωτοβουλία της εν λόγω συμμετοχής. Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (γνωστό ως MUN), ένα εκπαιδευτικό συνέδριο – προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προσέφερε στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες την ευκαιρία να αναλάβουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, να ερευνήσουν σε βάθος διεθνή ζητήματα, να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να διαχειριστούν διεθνείς κρίσεις, να αναζητήσουν πιθανές λύσεις, να συνεργαστούν με νέους από όλο τον κόσμο και να διδαχθούν την κοινοβουλευτική διαδικασία και εν τέλει να «βιώσουν την πολιτική δραστηριότητα» ως ενεργοί πολίτες. Το σύνολο των μαθητών/τριών ανταποκρίθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις απαιτήσεις του Συνεδρίου και o μαθητής της Α’ Λυκείου Σωτήρης Πάσχος απέσπασε και ειδικό βραβείο (Honorable Mention) για την συμμετοχή του στην επιτροπή  Uncovering the Snowden Files ως Alexander Bortnikov, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επισημαίνεται ότι το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο Δημόσιο Σχολείο που διακρίνεται/βραβεύεται στο εν λόγω συνέδριο.

Κατά την παραμονή τους στην Νέα Υόρκη οι μαθητές/τριες προσκλήθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Πρόξενο, την Συντονίστρια Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και την επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη και να συζητήσουν θέματα όπως την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην ήπειρο της Αμερικής και ζητήματα της ελληνικής ομογένειας στην Νέα Υόρκη. Επισκέφθηκαν επίσης τον νέο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν, εκκλησία της ελληνικής ομογένειας αλλά και σύμβολο θρησκευτικής ενότητας και αποδοχής. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Συνέδριο οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το κτήριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες των συμβουλίων και ενημερώθηκαν για τις αποστολές και τους στόχους του ΟΗΕ.

Τους μαθητές συνόδευσαν και καθοδήγησαν ως σύμβουλοι (advisors) οι καθηγήτριες του Πειραματικού Σχολείου Αικατερίνη Αδαμίδου (καθηγήτρια Αγγλικών) και Μαρία Κούντη (Φιλόλογος).

Διαβάστε Περισσότερα
Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΠΣΠΘ προετοιμάζεται για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΠΣΠΘ προετοιμάζεται για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για έκτη φορά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Ο «6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και
επικοινωνίας των δεδομένων απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Επιπροσθέτως, οι επιβλέποντες καθηγητές ενημερώνονται για νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία της στατιστικής στα σχολεία.

Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου & Λυκείου ΠΣΠΘ (15 ομάδες 33 μαθητών/τριών Γυμνασίου & 10 ομάδες 21 μαθητών/τριών Λυκείου) προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο 1ο στάδιο του διαγωνισμού (24/01/2023-06/02/2023) τιμώντας τη μακρά παράδοση του σχολείου μας σε ανάλογες συμμετοχές και διακρίσεις. Τους ευχόμαστε εγκάρδια να απολαύσουν την εμπειρία και να επιτύχουν τους στόχους τους.

https://drive.google.com/file/d/1_RVa5ih16aK9DVFuMeh5qgezwxkfE6WB/view 

Διαβάστε Περισσότερα
Συμμετοχή του Ομίλου MUN στο Columbia Model United Nations Conference and Exposition (CMUNCE)

Συμμετοχή του Ομίλου MUN στο Columbia Model United Nations Conference and Exposition (CMUNCE)

Ο Όμιλος Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική (MUN) συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ΜUN) που οργανώνει το Πανεπιστήμιο COLUMBIA στην Νέα Υόρκη στις 12-15 Ιανουαρίου 2023. Ως ένα από τα κορυφαία συνέδρια του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, το Columbia Model United Nations Conference and Exposition (CMUNCE) συγκεντρώνει μαθητές/αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις για μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα διεθνών σχέσεων και παραμένει προσηλωμένο στις αξίες της διπλωματίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ένταξης. Το πρόγραμμα παρέχει στους/στις μαθητές/τριες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις με διπλωμάτες του πραγματικού κόσμου στα Ηνωμένα Έθνη, να εμβαθύνουν σε παγκόσμια θέματα και να εμπλακούν με νέους πολιτισμούς μέσω του πολυπολιτισμικού του χαρακτήρα. Το συνέδριο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τους/τις μαθητές/τριές μας να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στη δημόσια ομιλία, σε διεθνείς υποθέσεις και στην ομαδική εργασία. Καλό ταξίδι στην ομάδα του MUN και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κκ Αικατερίνη Αδαμίδου και Μαρία Κούντη!

 

Διαβάστε Περισσότερα