Γυμνάσιο-Λύκειο: 2310 277809 | Δημοτικό: 2310 225697 | Νηπιαγωγείο: 2310 267433
Επιλογή Σελίδας

Συμμετοχή της Ε και Στ Δημοτικού στο πρόγραμμα ScriArt

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξης συμμετέχουν στo πρόγραμμα SciArt, μια καινοτόμο, χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση STEAM για τη μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς στα σχολεία.

Στόχο της δράσης αποτελεί η ενίσχυση της σύνδεσης των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας και των τεχνών, με επίκεντρο τη μελέτη μουσειακών αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω μιας συμπεριληπτικής STEAM προσέγγισης.

Η Κοινοπραξία Sci-Art αποτελείται από Πανεπιστήμια, Μουσεία και Σχολεία από τρεις διαφορετικές χώρες. Πιο συγκεκριμένα το έργο συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος) με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), του Instituto Politecnico do Porto (Πορτογαλία), του Ιδρύματος Αναστάσιος Λεβέντης (Κύπρος), του Μουσείου Municipal Esposende (Πορτογαλία), του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), του Falcon School (Κύπρος), του Πειραματικού Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα) και του Agrupamento de Escolas Eugénio de Andrade (Πορτογαλία).

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφαση προκήρυξης εκδρομής στα Γιάννενα

Απόφαση προκήρυξης εκδρομής στα Γιάννενα

Σας ενημερώνουμε για την αποδοχή της προσφοράς του πρακτορείου Gassi Holidays, με κόστος 245 ευρώ ανά μαθητή/τρια με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο 5* Grand Serai, στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, η οποία τηρεί τις προδιαγραφές της (επανα)προκήρυξης με ΑΠ 69/13.02.2025

Διαβάστε Περισσότερα
Πρώτη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του The SciArt Project στο ΠΣΠΘ

Πρώτη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του The SciArt Project στο ΠΣΠΘ

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του The SciArt Project στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε μια καινοτόμο επιμόρφωση, όπου Έργα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιομετρικές Μέθοδοι συνδυάστηκαν με τη Διερεύνηση και την Επαυξημένη Πραγματικότητα. Το ΠΣΠΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, διαχέει καινοτόμες διδακτικές παρεμβάσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου, μεταφέροντας πολύτιμες εμπειρίες στους εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι το υλικό που δημιουργήθηκε να φτάσει στους μαθητές και τις μαθήτριες, εμπλουτίζοντας τη διδακτική πρακτική στα σχολεία.

Δείτε την αφίσα της επιμόρφωσης ΕΔΩ

On Friday, February 21, 2025, the first teacher training session of The SciArt Project was successfully held at the Experimental School of the University of Thessaloniki. Primary and secondary education teachers from schools across Thessaloniki participated in an innovative training session, where Cultural Heritage Artefacts and Archaeometric Methods intersected with Inquiry-Based Learning and Augmented Reality. The Experimental School of Thessaloniki, in collaboration with the Department of Physics at AUTh, is disseminating innovative teaching interventions developed within the project, sharing valuable experiences with educators. The goal is for the educational materials created to reach students, enriching teaching practices in schools.

Διαβάστε Περισσότερα
Ένα φανταστικό ταξίδι στη Γαλλία

Ένα φανταστικό ταξίδι στη Γαλλία

Τη Δευτέρα 24/02/2025 το τμήμα γαλλικών της β γυμνασίου επισκέφτηκε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα “Ένα φανταστικό ταξίδι στη Γαλλία”. Οι μαθητές ταξίδεψαν νοερά στη Γαλλία αλλά και σε άλλα μέρη μέσα από ψηφιακά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες στη γαλλική γλώσσα. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Μαγδαληνή Κανδυλιάρη ΠΕ05 γαλλικών και Ιωάννα Καραναστάση ΠΕ06 αγγλικών.

 

Διαβάστε Περισσότερα
Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Ε και Στ Δημοτικού στο NOESIS

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Ε και Στ Δημοτικού στο NOESIS

 

 

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025 οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” όπου και παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κοσμοθεάτρου «Έβερεστ» και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χημικά Στοιχεία».

          

Ειδικότερα, παρακολούθησαν την προσπάθεια μιας διεθνούς ομάδας κατά την ανάβασή της στην ψηλότερη κορυφή της Γης μέσα από χιονοθύελλες, χιονοστιβάδες, έλλειψη οξυγόνου και δυσπρόσιτους πάγους, έναν άθλο που απαιτεί προετοιμασίες, εξάσκηση και εγρήγορση για να αντιμετωπισθούν οι ακραίες συνθήκες ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος αλλά και οι αντιξοότητες, που εμφανίζονται απρόσμενα και απειλητικά.

Επιπλέον, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηριακού τύπου “Χημικά Στοιχεία” τους δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσουν την πειραματική διαδικασία με το παιχνίδι. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να λύσουν ένα μυστήριο και αναζήτησαν τον ένοχο μέσα από τον πειραματισμό και τη μέθοδο του αποκλεισμού. Έτσι, εισήχθησαν στις χημικές έννοιες “Οξέα-Βάσεις” μέσα από την παρασκευή και χρήση Δεικτών, αλλά και κατανόησαν τη διαδικασία της Εξουδετέρωσης μέσα από τη συνεργασία και την οργάνωση της πειραματικής διαδικασίας καθώς και τη λήψη αποφάσεων για τη λύση του προβλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα