Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) τον Οκτώβριο 2020 (10/10 – 25/10) υλοποιεί τη δική του δράση για την 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού με θεματολογία άμεσα συνδεδεμένη με αυτή του εγκεκριμένου προγράμματος eTwinning που θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους με την Γ΄ Γυμνασίου του ΠΣΠΘ και επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους/στις νέους/ες, τους ενήλικες, αλλά και τους/τις ηλικιωμένους/ες πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.

Το ΠΣΠΘ παρά τις δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς λόγω covid συνεχίζει να δραστηριοποιείται με όλα τα μέσα και να παρέχει στους/στις μαθητές/τριές του δυνατότητες να διευρύνουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες.