Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Μετά από την κατάκτηση του πρώτου και πέμπτου πανελλήνιου βραβείου στον Διαγωνισμό Στατιστικής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) από τις δύο ομάδες μαθητών του Γυμνασίου μας BAYES και GAUSS, προχωράμε δυναμικά στο επόμενο στάδιο για τη συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής της EUROSTAT.

Οι μαθητές μας, μαζί με τις υπόλοιπες τρεις βραβευμένες ομάδες ελληνικών σχολείων, έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη θέση τους στον μεγάλο ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν 32 ομάδες σχολείων από 16 Ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκπρόσωποι της χώρας μας θα προκριθούν μόνο οι δύο από τις πέντε ομάδες που βραβεύτηκαν κατά το προηγούμενο στάδιο. Από τις ομάδες που θα προκριθούν η μία ομάδα θα επιλεγεί μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας του κοινού, ενώ η δεύτερη από ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

Στα πλαίσια της διαδικασίας ψηφοφορίας οι ομάδες των μαθητών μας (BAYES: Πετρίδης – Παγώνης, τμήμα γ2 Γυμνασίου ΠΣΠΘ και GAUSS: Γαλαμάτης – Γεωργίου, τμήμα γ1 Γυμνασίου ΠΣΠΘ) διαμόρφωσαν βίντεο και κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους με την καθοδήγηση και επιμέλεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Ν. Γουναρόπουλου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 12 έως και τις 22 Απριλίου 2021, ενώ τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν στις 23 Απριλίου 2021.

Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε τις ομάδες του σχολείου μας να πετύχουν το στόχο τους και να περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Πώς; Καλούμε το σύνολο της μαθητικής μας κοινότητας, τους γονείς ή/και κηδεμόνες, τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους φίλους του ΠΣΠΘ να δουν και, εφόσον το επιθυμούν, να ψηφίσουν τις ομάδες του σχολείου μας και να στηρίξουν την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών μας!

Δείτε τις εργασίες των μαθητών και ψηφίστε τους εδώ:

Ομάδα BAYES : https://www.youtube.com/watch?v=XeqavaZ7HNI

Ομάδα GAUSS: https://www.youtube.com/watch?v=i9pVlPmw2fk&t=2s