Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή, 11/06/2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Πρώτος Διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης EU Scoop! από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (Α.ΚΕ.Θ.). Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μέρος του προγράμματος SCoopConSS https://scoopconss.eu/ και είχε ως σκοπό την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας που θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2021 στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με ιδιαίτερα  καινοτόμες εικονικές κοινωνικές επιχειρήσεις δυο ομάδες  από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Η ομάδα «Άλλος αέρας» (μαθητές γ2 γυμνασίου  με συντονιστές τους Κοσμίδη Μ. και Κουτσάκα Φ.) και η ομάδα «Spory Look» (μαθητές β1  γυμνασίου  με συντονιστή τον Τσίντζο  Π.).

Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας, κάθε ομάδα μαθητών είχε στη διάθεσή της 10 λεπτά για να παρουσιάσει τις ιδέες της, δηλαδή την εικονική κοινωνική επιχείρηση που δημιούργησε, την καινοτομία που αυτή προσφέρει, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που καλύπτει και να αναλύσει το επιχειρηματικό της μοντέλο. Οι παρουσιάσεις των μαθητών μας εξέπληξαν! Οι καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες, ο ευρύς κοινωνικός αντίκτυπος, η συνοχή των ιδεών τους και ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης ήταν μερικές από τις παραμέτρους που κατέστησαν τις ιδέες τους ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μοναδικές.

Πέραν όλων αυτών, στη διάρκεια του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε από την ΚοινΣΕπ «απ’Ουσία», παιχνίδι ζωγραφικής, εξάπτοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Στο τέλος του παιχνιδιού δόθηκαν διάφορα δωράκια σε αυτούς.