Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους γονείς ή/και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοίτησαν στην Γ΄ Γυμνασίου, στην Α΄ και στη Β΄ Λυκείου του σχολείου μας το σχολικό έτος 2021-2022, ότι αρχίζει από σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 και θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59 η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στην Α΄ Λυκείου και ανανέωσης εγγραφής στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Η διαδικασία γίνεται με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Ο γονέας ή/και κηδεμόνας, που δήλωσε ότι θα υποβάλει την αίτηση και είναι εγγεγραμμένος/η στο αντίστοιχο πεδίο του πληροφοριακού συστήματος my school, θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).  Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα, όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e- εγγραφές, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας
  • Το μητρώνυμο του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας
  • Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες το επόμενο σχολικό έτος
  • Επιλογή ξένης γλώσσας (Α ́ Λυκείου)
  • Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (Β ́ και Γ ́ Λυκείου)

Επίσης κοινά στοιχεία για ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ – Π.ΕΠΑ.Λ που πρέπει να καταχωρηθούν είναι:

  • Το σχολείο τελευταίας φοίτησης, καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
  • Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο
  • προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή)
  • Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας
  • Από ποιον/α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
  • Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/τριας

Σημειώνεται ότι η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).

Μετά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης ο έτερος κηδεμόνας, όπως είχε δηλωθεί στην Υ.Δ. σύμφωνα με την με αρ. 43887/ΓΔ4/14-04-2022 εγκύκλιο, πρέπει άμεσα να δηλώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο (είτε με αποστολή e-mail είτε με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986) στον/στη Διευθυντή/ντρια των Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων ή Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, που έχει κατανεμηθεί ο/η μαθητής/τρια, ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί.

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ. ή Π.ΕΠΑ.Λ., οι
ενδιαφερόμενοι/ες εισέρχονται εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr
και συγκεκριμένα στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να συνεχίσει να φοιτά στο Πειραματικό Λύκειο, θα δηλώσετε εγγραφή σε ίδιου τύπου σχολείο. Εάν το παιδί σας επιθυμείτε να εγγραφεί σε ΕΠΑΛ ή σε άλλο Λύκειο μη Πειραματικό θα δηλώσετε ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ αντίστοιχα.

Μπορείτε να αναζητήσετε τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας που ζητείται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου που σας έχει αποσταλεί από το σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι γονείς ή/και κηδεμόνες που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-εγγραφές (ΓΕ.Λ.: 2103443911, ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. ή Π.ΕΠΑ.Λ.).

Είμαστε στη διάθεση των γονέων/κηδεμόνων σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το σχολείο μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Υπεύθυνη εγγραφών για το Λύκειο ΠΣΠΘ: Αλεξάνδρα Μαυρίδου (Υποδιευθύντρια β ΠΣΠΘ)