Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ τάξης του Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια δεξιοτήτων». Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τους  δοκιμαζόμενους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Τα παιδιά, αφού προσέφεραν τρόφιμα για την αποστολή βοήθειας, ενημερώθηκαν από τους/τις εθελοντές/τριες για την πορεία των εργασιών τους. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου της Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ξεπέρασε κάθε προσδοκία και με την πολύτιμη προσφορά
των εθελοντών έγινε η διαλογή και συσκευασία των ειδών.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες συμμετείχαν και οι ίδιοι στη διαδικασία συσκευασίας των ειδών αναγράφοντας σε κάθε κούτα τα είδη που αυτή περιείχε σε τουρκική γλώσσα. Διδάχτηκαν έτσι με βιωματικό τρόπο την αξία της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Τσερόγκα Σοφία, Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα, Τακετζίδου Δέσποινα και Φουντούκη Μαρία.
Ευχαριστούμε πολύ τις ασκούμενες φοιτήτριες του ΑΠΘ Βερβερίδου Γεωργία, Γεωργίου Άννα και Κακαγιάννη Σουλτάνα για τη βοήθεια και  υποστήριξη που παρείχαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.