Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό  Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλήνιας εμβέλειας δράση: «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το θέατρο» της Science View. Η δράση αποτελεί έναν από τους επιταχυντές (accelerators) του Ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS) (http://www.openschools.eu/) που έχουν εγκριθεί και προτείνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως Εθνικού Συντονιστή για τα Ελληνικά Σχολεία που συμμετέχουν στο έργο.

Φέτος συμμετέχει η Β΄ τάξη του δημοτικού η οποία μυήθηκε στις αρχές των φυσικών επιστημών στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, της μελέτης περιβάλλοντος και στο πλαίσιο βιωματικών προσεγγίσεων της θεατρικής αγωγής. Συγκεκριμένα μέσα από την ενότητα του εργαστηρίου δεξιοτήτων Δημιουργώ και Καινοτομώ -Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία μέσω Steam με τίτλο: «Η Γη… γυρίζει» οι μαθητές και μαθήτριες προσέγγισαν και γνώρισαν με ποικίλες δραστηριότητες τη μελέτη του διαστήματος και του ηλιακού συστήματος. Με βάση τις αρχές του εποικοδομισμού και με μεθόδους διερευνητικής μάθησης και μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις γνώρισαν το διάστημα και τα ουράνια σώματα με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και τη συμπερίληψη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μαθησιακά προφίλ. Το αποτέλεσμα αυτών των εργαστηρίων οδήγησε στη δημιουργία παράστασης με τίτλο:

«STARDUST PRINCE»

Το κείμενο της παράστασης έχει ως σημείο εκκίνησης τη γνωστή ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα του Εξυπερί και πραγματεύεται τα ερωτήματα που διατυπώνει ένα μικρό παιδί για τον κόσμο που τον περιβάλλει, για το σύμπαν και την αστρονομία.

Καλή επιτυχία στους λιλιπούτειους επιστήμονές μας!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μαρίνα Λάγουρη, Ευανθία Στέφα

Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Βούζου