Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το ΠΣΠΘ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε μία σειρά από δράσεις προκειμένου οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου να γίνουν κοινωνοί του αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Δράση 1:  Παίζοντας στην Πλατεία Μακεδονομάχων

Η α΄ και β΄ γυμνασίου την πρώτη και τη δεύτερη ώρα αντίστοιχα περιηγήθηκαν την πλατεία του Μακεδονικού αγώνα. Οι μαθητές / μαθήτριες περπάτησαν μέσα στην πλατεία, κατέγραψαν τα ονόματα των επώνυμων Μακεδονομάχων κατά την περίοδο 1904 – 1908 και αναλογίστηκαν τους χιλιάδες των στρατιωτών και αμάχων που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι και την ένωση της Μακεδονίας με την Ελλάδα το 1912.

Δράση 2: Επίσκεψη στον «τόπο του εγκλήματος»

Η γ΄ γυμνασίου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα το οποίο στεγάζεται στο κτίριο το οποίο κατά τη διάρκεια του ένοπλου Μακεδονικού αγώνα ήταν το προξενείο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και ένα από τα κεντρικά σημεία όπου οργανώθηκε ο αγώνας.

Δράση 3: «Βλέπω, σκέφτομαι, συζητώ»

Η Α΄, Β΄ και Γ΄ λυκείου παρακολούθησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα και διεξήχθη μια ανοιχτή συζήτηση για τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα για την πορεία του ελληνικού κράτους.