Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η 14η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του “π”, Μαθηματικών, υπήρξε η αφορμή το σύνολο των μαθητών του σχολείου σε συνεργασία με την ομάδα των Μαθηματικών του ΠΣΠΘ, να οργανώσουν “Μαθηματικές Διαθεματικές Δράσεις”.
Οι μαθητές/τριες της α΄ Γυμνασίου πραγματοποιήσανε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η Υπατία συναντά τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή στο σχολείο» και στη συνέχεια παρουσίασαν τη ζωή και το έργο των δύο σημαντικών μαθηματικών. Η γνώση για τη ζωή και το έργο της Υπατίας και του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και να εμπνεύσει τους μαθητές με διάφορους τρόπους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Γρηγοριάδου και η φοιτήτρια Σοφία Λαμπροπούλου
Το βίντεο της δράσης της α γυμνασίου:
https://drive.google.com/file/d/1EnswARmYBUHEGTzcyP_c1oRLLgPckDE8/view?usp=sharing

Η β γυμνασίου έλυσε γρίφους Στοχαστικών Μαθηματικών. Η γ γυμνασίου ανακάλεσε μαθηματικούς τύπους, σχέσεις, θεωρήματα, τα τοποθέτησε επάνω σε καραβάκια και σαΐτες και τα είδε να ταξιδεύουν πάνω σε ένα π. Η Α Λυκείου ψηφίδωσε τη φαντασία της εμπνεόμενη από έργα του Escher. Η Β Λυκείου βιβλιοπαρουσίασε μαθηματική λογοτεχνία. Και η Γ Λυκείου έγραψε τη 2η προσομοίωση Πανελληνίων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.