Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 δράση εξωραϊσμού της Πλατείας Αναγνωστάκη, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δράση εντάσσεται στους άξονες «Περιβάλλον» και «Ενεργός πολίτης» του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και στο πλαίσιο της καινοτόμου δράσης «Η γειτονιά του σχολείου μας: Αποτύπωση, παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις», που εκπονείται από το σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2023-24 και στοχεύει στην υποστήριξη της γειτονιάς του ιστορικού σχολείου μας, στην ανάδειξη του Π.Σ.Π.Θ. σε διαχρονικό πυρήνα παιδείας και πολιτισμού και στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών ως υπεύθυνων πολιτών  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου τους με άμεση δράση σε τοπικό επίπεδο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και υποστήριξη του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο, επιπλέον, παρείχε στους μαθητές/τριες τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν. Η ολοκλήρωση των εργασιών είχε ως αποτέλεσμα τη βαφή του ΚΑΦΑΟ και των τριών παγκακιών της πλατείας, τον καθαρισμό της πλακόστρωτης επιφάνειας της πλατείας από τα γκράφιτι και τις μαστίχες και την αφαίρεση των αφισών και των αυτοκόλλητων ετικετών από επιφάνειες και σήματα της τροχαίας.

Στους μαθητές/τριες μας αξίζει κάθε έπαινος για τον ενθουσιασμό, τον ζήλο, τη σοβαρότητα και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν κατά την υλοποίηση της δράσης.

dav