Στις 17-12-2025 όλες οι ξένες γλώσσες του ΠΣΠΘ ενώθηκαν για να προσφέρουν στους μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου μία βιωματική, γιορτινή εμπειρία με θέμα τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα στις αντίστοιχες χώρες: Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
Macarons, μπισκότα shortbread, Lebkuchen, Stollen, Panettone αλλά και ελληνικά εδέσματα πήραν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι που στρώθηκε στην αυλή του σχολείου και η τελευταία διδακτική ώρα μετατράπηκε σε διαπολιτισμική, γαστρονομική γιορτή.
Μέσα από τη δράση οι μαθητές/τριες γνώρισαν παραδοσιακά εδέσματα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους και κατανόησαν πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές. Παράλληλα, ανέπτυξαν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, καλλιέργησαν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και συνέδεσαν τη μάθηση με τη χαρά και τη δημιουργικότητα, ενισχύοντας το αίσθημα της σχολικής κοινότητας.
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Χατζηβασιλειάδου Δέσποινα, Τσερόγκα Σοφία, Κανδυλιάρη Μαγδαληνή, Αδαμίδου Αικατερίνη, Μαλιαρά Κυριακούλα.

Recent Comments