Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές/τριες του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» – EPAS  που  έχει ως κύριο στόχο να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και του Υπουργείου Παιδείας (βλ. σχετική εγκύκλιο με ημερ. 01/10/2018, http://www.europarl.europa.eu/greece/resource/static/files/import/feb20162/-162240-2018-.pdf .

Oι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του ΠΣΠΘ έλαβαν σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 τα διπλώματά τους ως Senior ambassadors και  Junior ambassadors αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής ημερίδας για το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» – EPAS που διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η Διευθύντρια του ΠΣΠΘ κ. Ρώσσιου Ελένη παρέλαβε και το δίπλωμα του Σχολείου μας που πλέον είναι ένα από τα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους/τις ίδιους/ες τους μαθητές/τριες όσο και για τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες! Το ταξίδι μας συνεχίζεται!

Μπορείτε να δείτε video και φωτογραφίες της Ημερίδας στο Livemedia.