Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Σας προσκαλούμε στο μουσικοθετρικό δρώμενο “Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα τελετών του ΠΣΠΘ.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του χριστουγεννιάτικου bazaar του σχολείου οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο: «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι», ένα παραμύθι βασισμένο στο ομότιτλο μουσικό παραμύθι των αδερφών Κατσιμίχα σε προσαρμογή όμως ανάλογη της ηλικίας των παιδιών και με ενσωμάτωση δικών τους ιδεών και δράσεων.

Το παραμύθι πραγματεύεται την ιστορία μιας πολιτείας που επικρατούσε η θλίψη, η λύπη, ο θυμός και η μοναξιά καθώς οι άνθρωποι δεν επικοινωνούσαν ουσιαστικά μεταξύ τους. Οι καλικάντζαροι παρατηρώντας τους έρχονται πάνω στη γη με αποστολή να τους δώσουν ένα μάθημα ζωής ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά. Για να δούμε θα τα καταφέρουν;

Το δρώμενο οργανώθηκε μέσα απο ποίκιλλες θεατρικές τεχνικές και σχέδιο εκπαιδευτικού δράματος στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, της θεατρικής αγωγής αλλά και της μουσικής.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Κεχαγιά Θεοφανεία, Κουτλή Παναγιώτα, Στέφα Ευανθία, Παρασκευή Γαβρίλη, Ζωγράφου Νίκη, Φίλιππος Κουτσάκας