Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τη σημαντική διάκριση για έξι (6) ομάδες μαθητών/τριών του Γυμνασίου και Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ), ανάμεσα σε 400 περίπου από όλη την χώρα, που κατάφεραν να προκριθούν στην 2η φάση του Πανελληνίου διαγωνισμού Στατιστικής ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα προκρίθηκαν από τη γ’ Γυμνασίου  η ομάδα TUKEY (Ν. Πλατής, Κ. Χαμουρτζάκης και Α. Πετρίδη), από την Α’ Λυκείου οι ομάδες MURPHY (Ν. Αποστολίδου, Α. Σισμανίδου), GOSSET (Κ. Βαφειαδάκης, Λ. Λίτσο, Μ. Μιχαηλίδης), LAPLACE (Π. Βαφειαδάκης, Ι. Σιναπίδης, Κ. Χατζόπουλος) και από τη Β’ Λυκείου οι ομάδες BAYES (Γ. Παγώνης, Δ. Πετρίδης) και PASCAL (Χ. Αηδονάς, I. Γαλαμάτης).

Οι μαθητές απάντησαν τριάντα (30) ερωτήσεις σε τρία (3) τεστ των δέκα (10) ερωτήσεων:

Α. Γενικών γνώσεων Πιθανοτήτων και Στατιστικής.
Β. Χρήση Επίσημων Πηγών Στατιστικών Στοιχείων

Γ. Χρήση Infographics

Τον συντονισμό, την εποπτεία και την ενισχυτική, πέραν του διδακτικού ωραρίου, διδασκαλία, ανέλαβε ο Μαθηματικός-Στατιστικός του σχολείου μας Ν. Γουναρόπουλος, με τη συμπαράσταση και των υπολοίπων συναδέλφων/ισσών Μαθηματικών, αλλά και της Διεύθυνσης του σχολείου και όλου του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών.

Ήδη, όλοι/ες οι μαθητές/τριες που προκρίθηκαν, ξεκίνησαν την εκπόνηση στατιστικής μελέτης με θέμα την τουριστική κίνηση στην χώρα μας την τριετία 2019-2021, διεκδικώντας ένα από τα πέντε Πανελλήνια βραβεία.

Πέρα από τις ομάδες που προκρίθηκαν, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους/ες τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες που προσπάθησαν και αφιέρωσαν πολλές ώρες, αλλά δεν τα κατάφεραν να προκριθούν, πολλοί/ες μάλιστα για μία ή δύο μονάδες μόνον. Ωστόσο, η πολύτιμη εμπειρία και η χαρά της συμμετοχής στον διαγωνισμό αποτελεί ιδιαίτερο έπαθλο και είναι προθάλαμος μελλοντικών διακρίσεων.

Ο φετινός αριθμός ρεκόρ συμμετοχών (πάνω από 50 μαθητές/τριές μας διαγωνίστηκαν) και οι διακρίσεις, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη του σχολείου στον συγκεκριμένο κλάδο των Μαθηματικών και αποτελεί εχέγγυο συνέχισης της μακράς παράδοσης του ΠΣΠΘ στον συγκεκριμένο τομέα.