Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε. Ε. Φ.) διοργάνωσε το σχολικό έτος 2022 – 2023 τον 33o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου. Ο Διαγωνισμός και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου, διεξήχθη σε δύο φάσεις.

Η Α΄ Φάση πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2023 διαδικτυακά και η Β΄ Φάση στις 1 Απριλίου 2023 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Στη Β΄ Φάση προκρίθηκαν όσοι/ες μαθητές/τριες συγκέντρωσαν συγκεκριμένη βαθμολογία στην Α΄ Φάση η οποία ορίστηκε από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι μαθητές/τριες διαγωνίστηκαν τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων Φυσικής και ως εκ τούτου πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα.

Σε αυτόν τον Διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων διακρίθηκαν τέσσερις (4) μαθητές του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Π.Θ.) για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους:

Γαλαμάτης Ιωάννης, Β Λυκείου, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Πετρίδης Δημήτριος, Β Λυκείου, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Ζάνης Παντελεήμων, Β Λυκείου, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Σιναπίδης Ιωάννης, Α Λυκείου, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων τους συγχαίρει και τους εύχεται πολλές μελλοντικές επιτυχίες.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την προσπάθειά τους.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να δείτε εδώ.