Το πρόγραμμα Ενεργού Πολιτειότητας με τίτλο “Σεισμός – και τώρα τι κάνω;” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών σχετικά με την αντισεισμική προστασία, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση κρίσεων.
Υλοποιήθηκε στη β΄τάξη του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2025-2026.
Στόχοι του Προγράμματος
- Προώθηση της Ετοιμότητας: Να αποκτήσουν οι μαθητές/-τριες πρακτικές γνώσεις για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό, τόσο στο σχολικό όσο και στο οικιακό περιβάλλον.
- Ενίσχυση της Ενεργού Πολιτειότητας: Να μετατρέψει τους/τις μαθητές/- τριες από παθητικούς αποδέκτες οδηγιών σε ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια της κοινότητάς τους.
Το κεντρικό ζήτημα είναι η μετατροπή του/της μαθητή/-τριας από παθητικό δέκτη οδηγιών σε ενεργό, υπεύθυνο και ενημερωμένο πολίτη που συμβάλλει στην ασφάλεια της κοινότητάς του.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πατιώ Μαρία ΠΕ79.01 και ΠΕ04.05, Κανδυλιάρη Μαγδαληνή ΠΕ05 Κουκιάλη Αναστασία ΠΕ04.03 Τουμανίδης Γεώργιος ΠΕ04.01
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ όταν βρίσκομαι στο Π.Σ.Π.Θ ΕΔΩ :

Κιτ Σεισμού – Έκτακτης ανάγκης ΕΔΩ :

Σεισμός και Ψευδείς Ειδήσεις. Fake News vs Ενημερωμένος πολίτης ΕΔΩ:

Recent Comments