Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια ζούμε όλοι και όλες σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Καλούμαστε καθημερινά εκπαιδευτικοί και γονείς να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ψυχική υγεία των εφήβων, να διαχειριστούμε τα άγχη, τα αρνητικά συναισθήματα, τις αρνητικές σκέψεις τους. Γι’ αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τις άμυνες και τις εφεδρείες μας προκειμένου να διατηρήσουμε την ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική ισορροπία. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα ενημερωμένοι ώστε να προσφέρουμε στους εφήβους μας κάθε δυνατή βοήθεια.

Χτίζοντας γέφυρες ουσιαστικής επικοινωνίας το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) προχωρά και φέτος στην υλοποίηση δράσεων με σκοπό να παρέχει στα μέλη της σχολικής κοινότητας βοήθεια σε θέματα διαχείρισης των εφήβων την περίοδο της πανδημίας. Αρχής γενομένης την Πέμπτη 21/10/2021 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες εσάς, τους γονείς ή/και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, να παρευρεθείτε στην εικονική διαδικτυακή αίθουσα Webex της Διευθύντριας του ΠΣΠΘ κας Ρώσσιου Ελένης (https://minedu-secondary.webex.com/meet/rossiou) στις 19:00-20:30μμ στην e-εκδήλωση «ΑΓΧΗ & ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» με προσκεκλημένο τον ειδικό σε θέματα ψυχικής υγείας, τον δρ.  Λάππα Αλέξη, MRCPsych Παιδοψυχίατρο, συγγραφέα του βιβλίου «Το Δώρο της Εφηβείας», ο οποίος θα σας ενημερώσει, θα προτείνει τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών των εφήβων που προκύπτουν από τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και θα συζητήσει μαζί σας όσα σχετικά θέματα σας απασχολούν.

Πέμπτη 21/10/2021 και ώρα 19:00 – 20:30 ας είμαστε όλοι και όλες παρόντες/ούσες σε μια εκδήλωση του σχολείου μας διαφορετική από όλες τις άλλες αλλά πάντα με την ίδια μέριμνα και τον ίδιο σκοπό, την καλύτερη δυνατή παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών/τριών μας, των παιδιών σας, τη διαφύλαξή τους από ενδεχόμενους κινδύνους, την προστασία και την ασφάλειά τους.