Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγώ κι εσύ μαζί» που συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Αμνηστία-Ελληνικό Τμήμα και το γραφείο Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών απηύθυνε κάλεσμα στους/στις μαθητές/τριές του να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Δράση «Στέλνω ευχές στο υγειονομικό προσωπικό».

Η ανταπόκριση των μαθητών/τριών υπήρξε μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική. Με απλότητα και ειλικρίνεια εξέφρασαν τα πιο αγνά συναισθήματά τους με λόγο αυθόρμητο και αφοπλιστικό. Ζωγράφισαν και έγραψαν κάρτες δείχνοντας την αλληλεγγύη τους προς τους υγειονομικούς, κάρτες που έδειξαν εμπιστοσύνη, σεβασμό, ανθρωπισμό, αδελφοσύνη, θαυμασμό, ευγνωμοσύνη, ενδιαφέρον και παράλληλα αναγνώριση της αυταπάρνησης, της γενναιότητας και του αγώνα που καθημερινά δίνουν οι υγειονομικοί όλης της χώρας στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Όμιλος Ορχήστρας και Χορωδίας ετοίμασε μια ξεχωριστή μουσική κάρτα με τα μακεδονικά κάλαντα με συμμετοχή των μαθητών/τριών του Ομίλου σε μια επιτυχή εξ αποστάσεως συνεργασία.

Όλες οι κάρτες των μαθητών/τριών μας θα προωθηθούν στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Παύλος και ΑΧΕΠΑ και μέσω των αντίστοιχων διοικητικών τους υπηρεσιών και των επιστημονικών τους συμβουλίων θα φτάσουν στα χέρια των υγειονομικών, των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που θα συνεχίσουν και μέσα στις γιορτές να δίνουν τη μάχη για την προάσπιση του δικαιώματος της υγείας.

Τα παιδιά μας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, κατάφεραν για μια ακόμη φορά να μας κάνουν περήφανους και να μας γεμίσουν αισιοδοξία για το μέλλον!

Σχετικά έγγραφα: