Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 16/2/2021 στις 18:00-20:00μμ η διαδικτυακή εκδήλωση «ΓΙΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ» με προσκεκλημένους ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας. Ο δρ. Λάππα Αλέξη, MRCPsych Παιδοψυχίατρος, συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο της Εφηβείας» και η δρ. Αθανασοπούλου Λίλιαν, υπεύθυνη παιδοψυχίατρος του ΚοΚεΨΥΠ-Ε (Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) ενημέρωσαν τους γονείς ή/και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Γυμνασίου και Λυκείου ΠΣΠΘ, πρότειναν τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που προκύπτουν από τις πρωτόγνωρες συνθήκες του κατ’ οίκον περιορισμού τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και συζήτησαν μαζί τους για σημαντικά θέματα που αφορούν στους εφήβους.

Σε μια περίοδο που δοκιμάζει τις ψυχικές δυνάμεις και αντοχές όλων μας καλούμαστε καθημερινά εκπαιδευτικοί και γονείς να διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ψυχική υγεία των εφήβων, να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις τους και να ενεργοποιήσουμε τις άμυνες και τις εφεδρείες μας προκειμένου να διατηρηθεί η ενδοοικογενειακή και ενδοσχολική ισορροπία. Με προτεραιότητα μας την έγκαιρη αναγνώριση και την άμεση αντιμετώπιση των σωματικών και ψυχολογικών δυσκολιών των μαθητών/τριών μας κατά την διάρκεια του παρατεταμένου εγκλεισμού το σχολείο μας, ως παιδαγωγούσα αρχή, οφείλει να προσφέρει στους/στις εφήβους και στους γονείς/κηδεμόνες τους κάθε δυνατή βοήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές Δρ. Λάππα και Δρ. Αθανασοπούλου, την Ψυχολόγο του ΠΣΠΘ κα Καμπουρίδου για την εισαγωγική παρέμβασή της, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του ΠΣΠΘ κα Ροδινού που απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίησή της και κυρίως όλους τους γονείς ή/και κηδεμόνες που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν, παρακολούθησαν με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών και έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό και ειλικρινές ενδιαφέρον στη συζήτηση που ακολούθησε.

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του στη στήριξη των εφήβων και των γονέων/κηδεμόνων προχωρά στην υλοποίηση ποικίλων ανάλογων δράσεων με σκοπό να παρέχει στα μέλη της σχολικής κοινότητας βοήθεια σε θέματα διαχείρισης των εφήβων την περίοδο της πανδημίας, ψυχό-εκπαίδευση και συμβουλευτική. Δεσμευόμαστε ότι η εκδήλωση της 16ης Φεβρουαρίου είναι μόνο η αρχή σε μια μακρά πορεία συνεργασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας με στόχο την υπέρβαση των δυσκολιών λόγω της πανδημίας και την υποστήριξη και ενίσχυση των εφήβων μαθητών/τριών μας. Με άξονα την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη του αισθήματος προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης αναπτύσσουμε κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας, ώστε αυτή η κρίση που βιώνουμε να μην καταστεί κρίση αδιεξόδου, και θέτουμε τις βάσεις για μια γόνιμη και ελπιδοφόρα επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της σχολικής πραγματικότητας.