Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Σε μια εποχή που οι έφηβοι μαθητές/τριες σερφάρουν καθημερινά στο διαδίκτυο και οι έξυπνες συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, σε ένα σχολείο, όπως το δικό μας, που οι νέες τεχνολογίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη διδακτική πράξη και την υλοποίηση πλήθους προγραμμάτων, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου δεν μπορούσε παρά να είναι μια μέρα γιορτής, μετάδοσης γνώσης και διάχυσης πολύτιμης εμπειρίας. Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών Αλέξανδρος Δελμούζος με προσοχή, έμπνευση και φαντασία από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση της ασφαλούς χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.  Οι μαθητές/τριες του τμήματος β1 Γυμνασίου του ΠΣΠΘ παρουσίασαν τις εργασίες τους και προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους/τις συμμαθητές/τριές τους Γυμνασίου και Λυκείου σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όπως τα fake news, το cyber bullying, το sexting, το hacking, η ανωνυμία στο διαδίκτυο, τα πνευματικά δικαιώματα και ο εθισμός.

Η Γ’ Γυμνασίου συμμετείχε με ένα ταινιάκι μικρού μήκους μεταφέροντας το δικό της μήνυμα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και ενώνοντας την φωνή της με τους διοργανωτές.

Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ο ψυχίατρος κ. Αλέξης Λάππας, που με τον εύστοχο και χειμαρρώδη λόγο του παρέσυρε τα παιδιά σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης μέσω μιας διαδραστικής και βιωματικής διαδικασίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ρώσσιου Ελένη, Φράγκατζης Κωνσταντίνος, Μαυρίδου Αλεξάνδρα.