Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ξεκινά το πρόγραμμα σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του ΠΣΠΘ. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας webex που έχει επιλεγεί από το ΥΠΑΙΘ, ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιείται στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση η ηλεκτρονική τάξη του σχολείου.

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι πιθανόν να υπάρξουν δυσκολίες. Θα στέλνονται, όποτε είναι απαραίτητο, οδηγίες  από τις ομάδες υποστήριξης της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΠΣΠΘ τόσο στα emails των γονέων ή/και κηδεμόνων, όσο και στις ομάδες επικοινωνίας με γονείς ή/και κηδεμόνες και με τους /τις μαθητές/τρεις μας, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς και να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα πιθανά προβλήματα. Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες και οι γονείς ή/και κηδεμόνες να παρακολουθούν καθημερινά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις ομάδες επικοινωνίας, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης του σχολείου (site, facebook).

Οι εικονικές τάξεις των εκπαιδευτικών έχουν σταλεί με email σε όλους τους γονείς ή/και κηδεμόνες. Σε αυτές τις εικονικές τάξεις οι μαθητές/τριες συνδέονται κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο της εικονικής τάξης του/της καθηγητή/τριας τους με χρήση του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων ή/και κηδεμόνων και των μαθητών/τριών. Συστήνεται στους/στις μαθητές/τριες να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (όπως το Mozilla Firefox, ή το Google Chrome ή άλλο browser) και όχι μέσω της εφαρμογής Cisco Webex.

Η περίοδος είναι δύσκολη για όλους μας,  μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς ή/και κηδεμόνες αλλά με συνεργασία και θετική διάθεση θα τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλή αρχή!