Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκαν οι εναρκτήριες συναντήσεις της ομάδας υποστήριξης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Oι μαθητές/τριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου συμμετείχαν σε εναρκτήριες ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις στην κεντρική εικονική αίθουσα του σχολείου μας, η οποία έχει δημιουργηθεί στην προτεινόμενη από το ΥΠΑΙΘ πλατφόρμα Webex. Στη διάρκεια αυτών των τηλεδιασκέψεων, στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας υποστήριξης σύγχρονης εκπαίδευσης του ΠΣΠΘ (Ρώσσιου, Μαυρίδου) και εκπαιδευτικοί των τμημάτων, οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου έλυσαν τις απορίες τους για τη χρήση της πλατφόρμας και προετοιμάστηκαν για να ξεκινήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματά τους.

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 31 Μαρτίου το κουδούνι «χτύπησε» και για τους/τις  μαθητές/τριες του Γυμνασίου. Με καθημερινά τρίωρα μαθήματα όλων σχεδόν των ειδικοτήτων εντάχθηκαν στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλα τα τμήματα του Γυμνασίου. Η προσέλευση των μαθητών/τριών άγγιξε το 99% του συνόλου των φοιτούντων στο ΠΣΠΘ. Αναμενόμενα προβλήματα στη σύνδεσή τους με τις εικονικές αίθουσες των εκπαιδευτικών και μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας επιλύθηκαν σε άμεση επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΠΣΠΘ, η οποία βρίσκεται δίπλα στους/στις μαθητές/τριες καθημερινά με όλους τους πρόσφορους τρόπους για να βοηθήσει, να ενθαρρύνει, να καθοδηγήσει μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς στο νέο αυτό εγχείρημα.

Η αθρόα προσέλευση των μαθητών/τριών συνεχίστηκε και σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα. Παράλληλα, για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται και η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση των μαθητών/τριών όλων των τάξεων του Λυκείου ΠΣΠΘ. Τα μαθήματα τόσο στο Γυμνάσιο, όσο και στο Λύκειο διεξάγονται σε θετικό κλίμα με αλληλεπίδραση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες παρόντες, όλοι και όλες συνδαιτυμόνες, ενθουσιασμένοι, χαρούμενοι, με διάθεση για γνώση και συνεργασία προχωράμε και αξιοποιούμε τις νέες δυνατότητες και τα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα!