Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Π.Σ.Π.Θ.-Δημοτικού, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του «ΟΧΙ», της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσίασαν την Παρασκευή 25/10/2019 , στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου, τη θεατρική παράσταση:  «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» βασισμένη στο μυθιστόρημα  της Άλκης Ζέη.

Οι μαθητές/τριες υλοποίησαν μια σειρά διαθεματικών δραστηριοτήτων που άπτονται στα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας, της Παραγωγής Γραπτού Λόγου αλλά και της Θεατρικής Αγωγή και των Εικαστικών. Με αποκορύφωμα τη θεατρική παράσταση, οι μαθητές/τριες έκαναν ένα μεγάλο περίπατο, ένα ταξίδι συναισθημάτων, σε ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης, με την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ο Πέτρος, ανακαλεί μνήμες, ζωντανεύει στιγμιότυπα από την παιδική του και εφηβική του ηλικία σε μια δύσκολη ιστορική περίοδο, όπου η πατρίδα του βρισκόταν υπό κατοχή από ξένο κατακτητή με στερήσεις, πείνα και θανάτους. Με τον μικροσκοπικό του φακό,  φωτίζει ανθρώπους, σχέσεις, ιδέες, αλλάζει απόψεις. Μας κάνει να θυμηθούμε ότι σε δύσκολες εποχές όπου κυριαρχούν οι ιδέες και οι αξίες,  μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε για «τα μικρά» του τόπου μας.

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Στέφα Ευανθία, Ζωγράφου Νίκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Η πρόσκληση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ