Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης του ΠΣΠΘ σας προσκαλούν στην εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τίτλο «Είμαστε στο εμείς;» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ώρα 8:30 π.μ., στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας.

Απόσπασμα από την παρουσίαση μας…

[…]Για ακούτε βρε τωρινοί Έλληνες! Άμα σας φέρνουνε για παράδειγμα εμάς, να μάθετε να ξεχωρίζετε γιατί σας το λένε. Κι άμα σας λένε για την λευτεριά που πολεμήσαμε να τη βλέπετε πρώτα αν έχει τέσσερα μάτια. Δυο για να βλέπει τον Τούρκο και δυο πίσω για να βλέπει εκείνον που θέλει να φύγει ο Τούρκος για να γίνει αυτός αφέντης! Κι αν θέλετε να τιμήσετε εμάς κάμετε τον δικό σας δρόμο, πάτε μπροστά και λησμονήστε μας. Εμείς πολεμήσαμε για να έχετε εσείς τα γράμματα και το ψωμί που δεν είχαμε εμείς και να μην χρειάζεται θαύματα για να ζήσετε ζωή ανθρωπινή![…] Όταν αγωνίζεται κανείς μόνος του να φτιάσει ή να χαλάσει, να λέγει εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φτιάσουν τότε να λένε εμείς. Είμαστε στο εμείς και όχι εις το εγώ.

*Η παρουσίαση του θεατρικού αφορά την περιδιάβαση ανάμεσα στιγμιότυπα της επανάστασης, εξιστόρησης των βασικών γεγονότων από τη ματιά του παρατηρητή με άλματα σε χώρο και σε χρόνο. Θέτει ερωτήματα για την σημασία της μνήμης, της δόξας, του ήρωα, της πατρίδας, φέρνοντας το χτες στο σήμερα. Η παρουσίαση παρακολουθεί την επανάσταση, ιστορώντας με σεβασμό τις δυσκολίες που προέκυψαν, τις μεγάλες νίκες αλλά και τις απογοητεύσεις, τη δύναμη της θέλησης των οπλαρχηγών και του λαού, τη διχόνοια, τις αντιδράσεις των ξένων δυνάμεων αλλά και το ψυχικό μεγαλείο εκείνων που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημα τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης κλήθηκαν να δημιουργήσουν ερωτήματα στους θεατές αλλά και στους ίδιους

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Η πρόσκληση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ