Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές/τριες της Γ΄Λυκείου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κκ Καραλίδου Φ., Μυλωνά Αλεξάνδρα και Πατιώ Μ. με ξεχωριστή φροντίδα και ενδιαφέρον προετοίμασαν συνεργατικά, σχεδίασαν και υλοποίησαν με απόλυτη επιτυχία θεατρικό δρώμενο – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο παρουσιάστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID–19 ανά τάξη ή/και τμήμα μαγνητοσκοπημένη στο Γυμνάσιο και δια ζώσης στο Λύκειο.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας η σχολική μας κοινότητα τίμησε επάξια την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών/τριών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου, τα παιδιά μας, στην τελευταία σχολική γιορτή που συμμετείχαν δημιούργησαν κάτι ξεχωριστό, άφησαν πίσω τους μια σημαντική παρακαταθήκη, στήνοντας με ενθουσιασμό, φαντασία και αίσθημα ευθύνης την επετειακή εκδήλωση και στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα στις προκλήσεις των καιρών. Αυτή η γιορτή, γιορτή των νέων ανθρώπων και μόνο τίμησε τη λατρεία για ελευθερία, την περιφρόνηση του κινδύνου και το αδάμαστο πνεύμα των νέων ανθρώπων.

Όσοι/ες παρακολούθησαν δε την εκδήλωση με σοβαρότητα και ωριμότητα δήλωσαν το σεβασμό τους στις θυσίες που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.