Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Μετά από μία διακοπή δυόμιση μηνών στο σχολείο μας ξεκινά αύριο Δευτέρα 1/2/2021 η δια ζώσης διδασκαλία. Έχουμε προετοιμαστεί σύμφωνα με όλες τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για να υποδεχθούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας στις τάξεις τους.

«Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς», ήταν το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, κατά την ανακοίνωση του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων και αυτό ακριβώς θα επιδιώξουμε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, γονείς ή/και κηδεμόνες) με σύμπλευση και συνεργασία.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να τηρήσουμε τα γνωστά -πλέον- μέτρα πρόληψης: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων.

Επιπλέον, για την αποτελεσματικότερη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19 και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ οι διδακτικές ώρες θα είναι σαραντάλεπτες και τα διαλείμματα δεκάλεπτα ή εικοσάλεπτα, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Σχολαστικοί θα είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί από το ΥΠΑΙΘ για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.

Τέλος, σας γνωρίζουμε, ότι στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές άνω των 16 ετών δίνεται η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 που εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 (https://edu.testing.gov.gr/). Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες άνω των 16 ετών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην ανωτέρω πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Σημειώνεται ότι η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τη σελίδα του σχολείου μας και όλες τις σχετικές ανακοινώσεις.

Το ωρολόγιο συνολικό πρόγραμμα που θα ισχύσει από 1/2/2021 – 5/2/2021 μπορείτε να δείτε εδώ

Το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά τμήμα Γυμνασίου – Λυκείου που θα ισχύσει από 1/2/2021 – 5/2/2021 μπορείτε να δείτε εδώ