Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη με έμφαση στα γνωστικά, γλωσσικά και κοινωνικά οφέλη της γλωσσομάθειας. Με πρωτοβουλία του από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου καταδεικνύοντας πώς οι πολυγλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες συμβάλλουν στην εκπαιδευτική επιτυχία, την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση.

 

 

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου ΠΣΠΘ γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.  Χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά) και πήραν μέρος σε διαδικτυακά κουίζ και παιχνίδια. Συγκεκριμένα κλήθηκαν να παρατηρήσουν φωτογραφίες από ευρωπαϊκές πόλεις και να αναγνωρίσουν από ποια χώρα προέρχονται αξιοποιώντας στοιχεία και λεπτομέρειες που ανακάλυπταν στις φωτογραφίες. Οι μαθητές/τριες της γ΄ γυμνασίου απάντησαν στις ομάδες τους και σε ερωτήσεις σχετικά με τη ρίζα και τις συγγένειες μεταξύ των ευρωπαϊκών γλωσσών. Η κριτική επιτροπή ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες, οι οποίες βραβεύτηκαν με ξενόγλωσσες αφίσες για τις τάξεις τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον εορτασμό της ημέρας πολυγλωσσίας.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Σιδηροπούλου Ουρανία – Γαλλικών, Τσερόγκα Σοφία – Ιταλικών, Χατζηβασιλειαδου Δέσποινα, – Γερμανικών.