Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Ο συνάδελφος Ν. Γουναρόπουλος και οι συναδέλφισσες Αικ. Αδαμίδου και Κ. Μαλιαρά παρουσίασαν τη διαθεματική διδασκαλία τους, στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Η μέθοδος CLIL στη δημόσια εκπαίδευση: Καλές διδακτικές πρακτικές» που διοργανώθηκε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Κυριακή 2 Απριλίου. Η παρουσίαση δομήθηκε σε δύο εικοσάλεπτες διαλέξεις/εισηγήσεις με θέματα 1) The leaking roof  2) In the Land of Utopia με αντικείμενα δύο διδακτικές ενότητες της Αλγεβρας Α’ Λυκείου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν συνολικά περί τις δεκαπέντε (15) εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις/εισηγήσεις από άλλα δημόσια σχολεία και η συμμετοχή των ακροατών/τριών ήταν εποικοδομητική, με ποικίλες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους συντελεστές και το σχολείο μας για την συμμετοχή στην ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μέθοδος CLIL εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Η έρευνα έχει δείξει ότι , ανάμεσα σε πολλά άλλα πλεονεκτήματα, ευνοεί την καλύτερη εμπέδωση, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και ευνοεί την διαπολιτισμικότητα.

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ), εδώ και αρκετά χρόνια , χρησιμοποιεί περιστασιακά τη μέθοδο αυτή και οι συντελεστές έχουν εισπράξει ευνοϊκά σχόλια από τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών/τριών.

Ευελπιστούμε, ότι σύντομα, θα υπάρξουν καλύτερες συνθήκες  και περισσότερος χρόνος, ώστε να διδάσκεται πιο αποτελεσματικά.