Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας
Ιδιαίτερα επιτυχημένη η συμμετοχή του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Βραδιά του Ερευνητή 2020 (https://researchersnight.gr/).

Ερευνητές από ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας, στο πλαίσιο της δράσης CHAT-Lab (https://researchersnight.gr/chat-lab/) επισκέφτηκαν τη διαδικτυακή αίθουσα του μαθήματος της Τεχνολογίας, παρουσίασαν το έργο τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών της γ’ Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26/11 στο τμήμα γ1 γυμνασίου, οι ερευνήτριες του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ κα Κωνσταντίνα Πελωριάδη Χημικός Μηχανικός και η κα Αλίκη Ζιώγα Γεωπόνος παρουσίασαν το επάγγελμα του ερευνητή, τη σχέση του φαινομένου του θερμοκηπίου και του διοξειδίου του άνθρακα, τεχνολογίες δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα από βαριές βιομηχανίες, Σχεδιασμός περιβαλλοντικών Διεργασιών, το πρόγραμμα ANICA και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναδάσωσης (https://lifeterra.eu/)

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 27/11 στο τμήμα γ2 γυμνασίου, ο ερευνητής Α’ του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Γιάννης Κομπατσιάρης παρουσίασε το έργο του στις επιστήμες της πληροφορίας και μηχανικής (Κοινωνικά Δίκτυα και Ανίχνευση Παραπληροφόρησης, Εφαρμογές Τεχνολογίας σε υγεία κ.α.). Αναφέρθηκε στην μεθοδολογία έρευνας και που μπορεί να εργαστεί ένας ερευνητής.

Οι 3 προσκεκλημένοι/ες ερευνητές/τριες του διημέρου ανανέωσαν την επικοινωνία με το σχολείο μας και υποσχέθηκαν να συνδράμουν στους/στις μαθητές/τριες που θα θελήσουν να ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα ερευνητικά πεδία.