Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου /EP School Ambassadors Programme» οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του ΠΣΠΘ θα συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι με θέμα: «Παίζω και ανακαλύπτω την Ευρώπη», το οποίο θα λάβει χώρα στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Ευρώπης (Δευτέρα 6/5 – Παρασκευή 10/5).

Το παιχνίδι οργανώνουν και συντονίζουν οι καθηγητές/τριες μέλη του προγράμματος (Senior Ambassadors: Ρώσσιου Ε., Μαυρίδου Α., Πολίτου Μ., Λαλαγιάννη Αικ., Αδαμίδου Αικ.) σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες (Junior Ambassadors: Διαμαντοπούλου Αν., Κετέν Ν., Μαστρογιάννης Η., Μπαμπανάτσης Στ., Σαντεξής Γ., Φλάρη Ά.) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι όλοι/ες οι μαθητές/τριες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδραστική διαδικασία και να αντλήσουν βασικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες που την αποτελούν, τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Έτσι μέσα από μια παιγνιώδη διαδικασία θα γνωρίσουν την πολυμορφία της Ένωσης και θα έρθουν σε επαφή με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.