Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το 1/θ Νηπιαγωγείο του Πειραματικού σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οραματίζεται ένα σχολείο ανοιχτό στην Κοινότητα ,που να δηλώνει την παρουσία του με την εκπαιδευτική , την αισθητική και την πολιτιστική του υπογραφή σε όλες τις κοινωνικές συνθήκες που προκύπτουν. Η σχολική αποστασιοποίηση που επέβαλλε η πανδημία του covid 19 περιόρισε σημαντικά όλες τις σχολικές εκδηλώσεις και μείωσε την αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή των γονέων στην σχολική πραγματικότητα. Σε πείσμα των καιρών, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιχειρήσαμε να μυήσουμε μαθητές και γονείς στην μυσταγωγία μιας καινοτόμας θεατρικής παράστασης με στόχο την επικοινωνία και την καλλιέργεια της συλλογικότητας και της αγάπης εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων.

Η θεατρική μας παράσταση βασίστηκε σε επικαιροποιημένες τεχνικές του σωματικού θεάτρου, του θεάτρου σκιών, του θεάτρου της σιλουέτας και κυρίως του θεάτρου της επινόησης.

Το καλλιτεχνικό δημιούργημα ήταν μια σύγχρονη θεατρική πρόταση- παράσταση, την οποία παρακολούθησαν οι γονείς και με τον τρόπο αυτό έγιναν θεατές στην θεατρική και μαθησιακή πορεία των παιδιών τους, αντιλήφθηκαν τα θέματα που συζητήθηκαν, τις μεθόδους που αξιοποιήθηκαν, την ομαδικότητα που καλλιεργήθηκε, την πορεία της ατομικής εξέλιξης και την ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης. Παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν μετά από 2 χρόνια ,γέλασαν, έκλαψαν, χειροκρότησαν την προσπάθεια να σταθούμε όλοι ξανά στα πόδια μας , να σταθούμε στην σκηνή και πάλι ως πρωταγωνιστές…..
Πρωταγωνιστές τα νήπια του ΠΣΠΘ