Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΕΛΣΤΑΤ-EUROSTAT και με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για την ανεπανάληπτη επιτυχία των μαθητών του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ)! Μετά από επίπονη προσπάθεια, δύο ομάδες μαθητών του Λυκείου του ΠΣΠΘ, κατέκτησαν δύο σπουδαίες διακρίσεις.

Η ομάδα GOSSET αποτελούμενη από τους μαθητές του Α1 Λυκείου, Κωνσταντίνο Βαφειαδάκη, Λουκά Λίτσο και Μιχαήλ Μιχαηλίδη κατέκτησε το 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, ενώ η ομάδα BAYES, αποτελούμενη από τους μαθητές του Β2 Λυκείου, Γεώργιο Παγώνη και Δημήτρη Πετρίδη, κατέκτησε το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.

Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν στην 3η φάση στον Πανευρωπαϊκό πλέον διαγωνισμό της EUROSTAT. Ανάμεσα σε άλλες ομάδες μαθητών από 19 Ευρωπαϊκές χώρες, θα διαγωνιστούν με την δημιουργία ενός δίλεπτου βίντεο με τίτλο “PROSPERITY”, όπου με την βοήθεια της εικόνας και των επίσημων στατιστικών στοιχείων θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν και να μετρήσουν την ευημερία των ανθρώπων σε διάφορες χώρες και στην Ελλάδα.

Επόπτης της προσπάθειας των μαθητών ήταν ο Μαθηματικός-Στατιστικός του σχολείου μας κ. Νίκος Γουναρόπουλος.

Οι πέντε μαθητές και ο καθηγητής τους είναι προσκεκλημένοι στην τελετή βράβευσης, στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στον Πειραιά, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία πενταετία το σχολείο μας κατέκτησε επτά (7) Πανελλήνια βραβεία και πολλές ακόμη διακρίσεις, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του στον σημαντικό τομέα των Πιθανοτήτων και της Στατιστικής.

Θερμά συγχαρητήρια στις βραβευθείσες ομάδες στον επόπτη εκπαιδευτικό! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πανευρωπαϊκή πορείας τους! Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για τον ζήλο και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν, καθώς και την ποιότητα των εργασιών που παρήγαγαν τιμώντας τη μακρά παράδοση του σχολείου μας στον συγκεκριμένο τομέα. Η πολύτιμη εμπειρία και η χαρά της συμμετοχής στον διαγωνισμό αποτελεί ιδιαίτερο έπαθλο και είναι προθάλαμος μελλοντικών διακρίσεων.