Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Η ομάδα School Donor που συμμετείχε στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Social Innovation Relay 2022, προκρίθηκε στην επόμενη φάση, των 20 καλύτερων μαθητικών ιδεών στην Ελλάδα !
H πρόταση κοινωνικής επιχείρησης School Donor είναι ένα διαδικτυακό meeting point: (α) σχολικών ομάδων και εκπαιδευτικών που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν ένα έργο, εκπαιδευτικό ή κατασκευαστικό που βελτιώνει το σχολικό περιβάλλον και (β) εταιρειών και ιδιωτών που επιθυμούν να προσφέρουν ενίσχυση στο σχολείο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή απλά της αγάπης τους για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Οι ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών προβάλλουν σε μια ιστοσελίδα τις ανάγκες τους περιγράφοντας τη σημασία και το αντίκτυπο του έργου που προτείνουν όπως και το αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία ή την τοπική κοινωνία. Οι εταιρείες και οι ιδιώτες από την άλλη, μπορούν να επιλέξουν βάσει κατηγοριών, βαθμίδα εκπαίδευσης, θεματική ενότητα έργου, περιοχή σχολείου, το έργο που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν.
Οι μαθήτριες της ομάδας του από την Α Λυκείου είναι: Κοντονικολάου Άννα Μαρία, Κοντονικολάου Νικολέτα Ραφαέλα, Κουζιώρτη Νερατζία και Χατζηγεωργίου-Φίλιου Χριστίνα. Στην ομάδα συμπαραστέκονται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Μανώλης Κοσμίδης, Φίλιππος Κουτσάκας και Φυσικής, Σαπφώ Φωτιάδου και ως μέντορας το στέλεχος της εταιρείας ΝΝ Α.Μανωλάκης.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και τη 2η συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό της ομάδας Deafolution (deaf (s)olution) που έχει δημιουργήσει, στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής, μία εφαρμογή κινητού που διευκολύνει την παραγγελία κωφάλαλων ατόμων στα καταστήματα εστίασης. Η εφαρμογή έχει έτοιμες λέξεις και φράσεις που επιλέγονται από τον χρήστη και μετατρέπονται σε φωνητική παραγγελία μέσω συνθέτη φωνής. Με το τρόπο αυτό διευκολύνεται η επικοινωνία με τον σερβιτόρο που δεν γνωρίζει νοηματική γλώσσα.  Η εφαρμογή Deafolution συμμετέχει πλέον στον διαγωνισμό σχολικής επιχειρηματικότητας «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ … για τους συμμαθητές με αναπηρία» που διοργανώνει το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Οι μαθητές της ομάδας της Α Λυκείου είναι οι Σακούλη Σοφία, Στοΐδου Βεατρίκη και Αθανάσιος Χριστοδούλου.

Σχετικά με τον διαγωνισμό Social Innovation Relay 2022:
Κατατέθηκαν περισσότερες από 70 επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: κοινωνική καινοτομία, περιγραφή υλοποίησης, περιγραφή ομάδας – στόχου, τρόπος παρουσίασης και πιθανότητες επιτυχίας. Σε αυτό όμως που δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση ήταν κατά πόσο μία πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί πραγματικά και να έχει αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Junior Achievement Greece, φορέας με μεγάλη ιστορία στην προώθηση της σχολικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.