Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΠΣΠΘ) αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του στη στήριξη των εφήβων και των γονέων/κηδεμόνων προχωρά στην υλοποίηση δράσεων, τόσο μέσα στις διαδικτυακές τάξεις για τους/τις μαθητές/τριές του, όσο και εκτός σχολικού ωραρίου για εσάς τους γονείς, με σκοπό να παρέχει στα μέλη της σχολικής κοινότητας βοήθεια σε θέματα διαχείρισης των εφήβων την περίοδο της πανδημίας, ψυχό-εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Την Τρίτη 16/2 και ώρα 18:00 μμ -20:00 μμ το ΠΣΠΘ καλεί τους γονείς ή/και κηδεμόνες των μαθητών/τριών Γυμνασίου και Λυκείου να παραβρεθούν στην e-εκδήλωση «ΓΙΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ». Προσκεκλημένοι του σχολείου μας είναι οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας δρ.  Λάππας Αλέξης, MRCPsych Παιδοψυχίατρος, συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο της Εφηβείας» και η δρ. Αθανασοπούλου Λίλιαν, υπεύθυνη παιδοψυχίατρος του  ΚοΚεΨΥΠ-Ε (Γ.Ν. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ), οι οποίοι θα ενημερώσουν τους γονείς ή/και κηδεμόνες, θα προτείνουν τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών των εφήβων που προκύπτουν από τις πρωτόγνωρες συνθήκες του κατ’ οίκον περιορισμού εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους όσα σχετικά θέματα τους απασχολούν.

Ας είμαστε όλοι και όλες παρόντες/ούσες σε μια εκδήλωση του σχολείου μας διαφορετική από όλες τις άλλες αλλά πάντα με την ίδια μέριμνα και τον ίδιο σκοπό, την καλύτερη δυνατή παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών/τριών μας, των παιδιών σας, τη διαφύλαξή τους από ενδεχόμενους κινδύνους, την προστασία και την ασφάλειά τους.