Λύκειο/Γυμνάσιο: 2310277809 - Δημοτικό: 2310225697 - Νηπιαγωγείο: 2310267433
Επιλογή Σελίδας

Σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2020, ξεκίνησε στο σχολείο μας η εξ αποστάσεως διδασκαλία των πανελληνίως εξεταζόμενων μαθημάτων (Νέα Ελληνικά, Ιστορία Κατεύθυνσης, Χημεία, Βιολογία, ΑΕΠΠ) με τη Γ΄ Λυκείου. Τα μαθήματα έγιναν με χρήση των προτεινόμενων από το ΥΠΑΙΘ τεχνολογιών τηλεδιάσκεψης με τη δημιουργία εικονικών αιθουσών διδασκαλίας στην πλατφόρμα Cisco Webex. Σε ένα περιβάλλον ενεργητικής και συνεργατικής μάθησης μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ξαναβρέθηκαν μετά από ένα σχεδόν δεκαήμερο με πολλά χαμόγελα και θετική διάθεση. Συμμετείχε το 90% των μαθητών/τριών με ιδιαίτερη όρεξη και ενθουσιασμό και συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς.

Το κουδούνι «χτύπησε» στις 8:10 π.μ. και οι περισσότεροι/ες μαθητές/τριες συνεπείς στο ραντεβού τους περίμεναν ήδη στις αίθουσες αναμονής των εικονικών τάξεων. Σε αυτές παρακολούθησαν στη συνέχεια τη διδασκαλία, «σήκωσαν» χέρι, πήραν το λόγο, έθεσαν ερωτήσεις, επέλυσαν απορίες, έλαβαν υλικό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.

Παρά τα αναμενόμενα μικροπροβλήματα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το προγραμματισμένο πεντάωρο των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών για ενημέρωση και προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών. Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πανέτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών!